Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turnaround van Crocs

Crocs kan in waarde gaan toenemen

Crocs heeft recent kwartaalcijfers uitgebracht. De resultaten en de outlook waren niet denderend, maar het aandeel is naar een punt gedaald waarop het erg goedkoop oogt.

In het verleden heeft Crocs er zeker niet uitgezien als een aantrekkelijke investering, maar hier zit dus verandering in aan te komen. In het fiscale jaar 2014 draaide het bedrijf verlies, maar voor 2015 wordt er juist een nettowinst verwacht.

Verder verwachten analisten dat Crocs jaarlijks met 10% zal gaan stijgen de komende vijf jaar. Wat Crocs nog meer aantrekkelijk maakt, is de sterke balans van het bedrijf. Het bedrijf heeft lage schulden en een hoge hoeveelheid cash.

In het vierde kwartaal van 2014 rapporteerde Crocs 268 miljoen dollar aan cash op de balans, oftewel 3,23 dollar cash per aandeel. Dit is ongeveer 30% van de huidige marktwaarde van het bedrijf. Mega!

Insiders kopen

Het is ook fijn om te weten dat sentiment van insiders rondom dit aandeel erg positief is: 82% van de uitstaande aandelen is in handen van institutionele beleggers en insiders. Enkele van de grote instituten zijn:

  • The Vanguard Group
  • BlackRock Fund Advisors
  • JP Morgan

Verder is het zo dat veel mensen binnen het bedrijf aanzienlijk meer aandelen kochten dan verkochten in de laatste twaalf maanden. In de laatste drie maanden nam dit aantal toe. Er werd in de afgelopen drie maanden namelijk 700.000 aandelen gekocht door mensen binnen het bedrijf. In de negen maanden hiervoor waren dit er in totaal 350.000.

Het is altijd positief om een toename in aandeelaankopen te zien van mensen binnen het bedrijf zelf.

Marktbeeld

Door de lage huidige koers van Crocs, de verwachte groei en het positieve sentiment van insiders en institutionele beleggers, verwacht ik dat het aandeel in de toekomst weer in waarde zal toenemen.

Ik ben altijd op zoek naar contraire beleggingskansen en turnaround-kandidaten, met Crocs denk ik opnieuw een mooie slag te kunnen slaan.

Daggrafiek AEX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Duijvestijn heeft op moment van schrijven positie in Crocs middels aandelen en opties.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 16 maart 2015 14:56
    Volgens mij komen de schoenen op de foto uit dezelfde spuitgietmachine als de tuinklompen van 5 Euro in de folder van Lidl.
    Maar wees eerlijk, wanneer je ze weet te verkopen voor zo'n 40 Euro maak je gewoon serieus veel geld.

    Tja, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar volgens mij ben je gewoon heel erg wanhopig wanneer je je met dit soort schoeisel vertoont op een terras.
  2. Chupie 16 maart 2015 15:02
    Hallo Selwyn, leuk artikel, grappig dat het toch nog erg moeilijk is om te investeren zonder emotie, staat natuurlijk niet erg hip in de portefeuille zo'n aandeel

    Ik snap alleen niet wat je bedoelt met "erg goedkoop". Volgens yahoo finance doet het aandeel nog steeeds 40x de verwachte winst van 2015 . De eps for 2016 staat zo ver uit elkaar dat er daar nog niet veel zinnigs over te zeggen is.
    Wat ik zo wel kan zien is dat het vooral zal moeten komen van besparingen en niet van de groei in omzet gezien de revenue estimates van de analisten. (3 - 4% consensus)

    finance.yahoo.com/q/ae?s=CROX+Analyst...

    Kun je uitleggen waar je je 10% verwachting vandaan hebt? Ook ben ik geinteresseerd in de aandelen / optieconstructie die je hebt voor dit aandeel. Zou je deze willen delen?

    Mvg,

    Chupie
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links