Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Apple kan goudprijs redden"

Als de gouden Apple Watch aan slaat, kan de goudprijs...

Misschien ben ik de enige, maar ik heb analisten hoog zitten. Zonder hun rekenwerk en schattingen is beleggen moeilijker, veel moeilijker. Wat mij betreft moeten ze alleen kappen met advies geven en koersdoelen verstrekken, want ze hebben een trackrecord van jan doedel en adviseren is maatwerk.

Liever heb ik dat analisten wat vaker hun fantasie laten spreken. SNS Securities baarde bijvoorbeeld een paar jaar geleden opzien door een heel rapport te schrijven dat TomTom geknipt was voor Apple. Het is er (nog?) niet van gekomen, maar het gaf even een hele andere blik op TomTom.

Over Apple gesproken, gaat het concern ook nog eventjes de goudprijs de lucht in jagen? De kuddo's zijn voor ene Jonathan Williams van RFC Ambrian. Hij is eens aan het rekenen geslagen... en kijk zelf maar! Het zou wat zijn :-) Lachen, gaat goud ooit ook reageren op KW's Apple.

Could Apple Prove a Game-Changer for Gold? Enfin, denk er het uwe van. Het prikkelt de fantasie. Beter dan die achter-de-koers-aanrennen-koersdoelen-en-adviezen die van analisten zijn gewend. Lees ik ook nog dat het design zojuist een Gold Award heeft gewonnen. Gepikt van Wall Street Journal's Moneybeat:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2015 10:01
    Één miljoen gouden horloges per maand!? Dat zou absurd zijn. Rolex verkoopt ongeveer 650.000 horloges PER JAAR.

    De verwachtte verkoopprijs (puur speculatie nog op dit moment, maar wel enigszins onderbouwd) ligt rond de $10.000 voor de Apple Watch Edition modellen (de gouden modellen). Zie bijvoorbeeld: daringfireball.net/2015/02/apple_watc... voor een analyse/onderbouwing/opinie.

    Als ze er 1 miljoen per maand zouden verkopen is dat 10 miljard (!) aan extra omzet per maand (dat is 30 miljard per kwartaal, dat is 50% extra omzet per kwartaal, alléén rekening houdend met de Apple Watch Edition modellen).

    Als je dat gelooft dan zou ik vooral Apple aandelen kopen in plaats van Goud.
  2. Belegde boterham 4 maart 2015 10:09
    quote:

    Miele Bauknecht schreef op 4 maart 2015 09:59:

    Die Apple watch wordt een enorme flop, Apple maakt een inschattingsfout. Een horloge is alleen hip voor bankiers die met een Greubel willen tonen hoe hoog hun bonus is. Apple moet het hebben van volume, en dat krijg je niet met gouden horloges.
    AAPL zit in de high-end markt, juist het volume is niet het belangrijkste, hoewel het marktaandeel wel steeds groter wordt

    www.statista.com/statistics/263445/gl...

    Gewaagd de watch, maar het is wel een gadget dat al jaren stil stond... ;)
  3. [verwijderd] 4 maart 2015 10:34
    750 ton fysiek goud? Tsja, normaal zou dat inderdaad een aardig effect hebben op de goudprijs. In deze periode echter niet. De goudprijs wordt bepaald door de digitale handel en die staat helemaal los van fysieke aankopen.
    Daarin komt op een moment wel weer verandering in, maar zover is het nu nog niet. Als LBMA in de problemen komt, dan is er wellicht herstel van de werking van aan- en verkoopmechanisme van fysiek goud.

    Voor Apple is dit een aardig product. Door alle QE acties is er zoveel geld bijgekomen (lees miljonairs) dat dit waarschijnlijk goed verkoopt. Kijk met een zijdelingse blik naar de verkoop van 100k+ autos.
  4. Internet sjakie 4 maart 2015 10:38
    Als zij het niet doen, doen anderen het. En de apple watch een flop noemen getuigt van het hebben van weinig fantasie en een slecht historisch besef. Een belangrijk punt dat Apple hier faciliteert is het wegnemen van het ongemak van het constant uit je broek halen van je smartphone om al die apparaten in je huis / auto etc aan te sturen, berichten te ontvangen,gezondheid te checken, navigatie en { vul hier alle nieuwe technologische ontwikkelingen die we ons nog niet eens voor kunnen stellen } over een paar jaar vragen we ons af hoe we ooit zonder die watch hebben kunnen leven, net zoals we dat ons af vragen bij alle andere apple producten
  5. [verwijderd] 4 maart 2015 10:53
    analisten zijn papieren tijgers. Ze moeten eerst feeling krijgen met de markt en de consument. Dat betekent:
    - eerst paar maanden langs de deuren om te verkopen: ontmoet de consument.
    - Dan als zelfstandig ondernemer een eigen onderneming met eigen geld op zetten en succesvol maken. Ontmoet de werkelijkheid en ervaar hoe moeilijk het is. Je praat namelijk wel over ondernemingen waar je aandelen voor analiseert
    - en dan... analist worden.

    Gewoon geneuzel vanachter een bureau. Beetje gokken en gissen; optellen en aftrekken. De markt is zo grillig, die laat zich niet in cijfertjes pakken. Weg met de analist. Wel ideaal om de beurs te beinvloeden zodat er in en uitstapmomenten zijn.

    Ik lap alle adviezen volledig aan mijn laars.
  6. forum rang 5 theo1 4 maart 2015 10:57
    2 troy ounce (62 gram) per horloge is wel heel erg veel, zo'n ding wordt dan ook erg zwaar. Je verkoopt er dan misschien een paar aan Saoedische prinsen en Russische oligarchen.

    Voor een horloge is het alleen maar van belang dat je het goud kan zien, het hoeft niet dik te zijn, een halve milimeter is meer dan genoeg. Twee gram goud per horloge zou ik al veel vinden.
  7. [verwijderd] 4 maart 2015 12:35
    Kenners geven aan dat het eerder 25 gram dan 62 gram zijn.
    18 karaats massief = 75% goud legering kom j uit op 18.75 gram ZUIVER GOUD.
    En dat is weer 225 ton goud komende jaar.
    225 ton is weer 8% van de wereld jaar productie.
    Apple zal never nooit 1 mio per maand aan die watches verkopen, zal eerder een excuslieve lijn op de proppen komen? max. 100.000 stuks ofzo..

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links