Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kansen door cyberaanvallen

De groeiende dreiging van cyberaanvallen zorgt voor nieuwe kansen
  • Vorige week werd gemeld dat er in de Verenigde Staten tachtig miljoen medische dossiers zijn gestolen door hackers.
  • In december werd Sony gehackt en werd persoonlijke informatie over medewerkers vrijgegeven.

Dit soort cyberaanvallen zorgen echter ook voor investeringsmogelijkheden. Denk hierbij aan bedrijven die klanten nieuwe manieren verkopen voor het beschermen van persoonlijke data.

Deze technieken bestaan meestal uit het vermommen van waardevolle data, hackers op het verkeerde pad sturen en het verlichten van de hevigheid van een hack als die al is geslaagd.

Vorig jaar werd er wereldwijd ongeveer 70 miljard dollar aan informatietechnologie uitgegeven. Er wordt verwacht dat dit in 2020 rond de 109 miljard dollar zal zijn. De dreiging van cyberaanvallen wordt namelijk steeds groter en vooral banken en overheidsinstanties moeten er alles aan doen om hier geen prooi van te worden.

FireEye kan profiteren

Bedrijven kunnen zich niet meer beschermen met simpele software als firewalls en antivirus. Er is inmiddels aangetoond dat hackers hier tegenwoordig erg makkelijk doorheen komen.

De groeiende dreiging van cyberaanvallen zorgt voor nieuwe kansen. Het bedrijf FireEye ontwikkelt bijvoorbeeld producten die geavanceerde cyberaanvallen voorkomen en stoppen. FireEye is bijvoorbeeld ingehuurd door Sony nadat ze werden gehackt in december.

Hieronder ziet u de daggrafiek van FireEye. Het fonds is vorige week door goede kwartaalcijfers uitgebroken en lijkt hard op weg naar hogere koersen. Precies een jaar geleden was het fonds nog bijna 100 dollar waard en die kant zou het zomaar weer eens op kunnen gaan.

Grafiek AEX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Het aantal beveiligingsklussen zal blijven groeien en dus zorgen voor meer omzet voor FireEye. Het is dus belangrijk om dit aandeel, en deze sector als geheel, goed in de gaten te houden.

Disclaimer: Duijvestijn heeft op moment van schrijven geen positie in FireEye. 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links