Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geert Schaaij tipt

Geert Schaaij tipt

 

Goedemiddag allemaal, Geert Schaaij zat weer bij Business Class en natuurlijk ging het over QE. Geert denkt dat er nog een heleboel geld naar de beurs komt omdat volgens hem spaarders straks moeten gaan betalen om geld bij de bank te mogen parkeren.

Geert Schaaij tipte de volgende aandelen:

  • Nieuwe Steen: Geert vond de cijfers van afgelopen vrijdag goed en NSI betaalt zo'n 5,6% dividend. "Dat is prima voor stenen" zei Schaaij. 
  • Geert tipte ook een aantal oliefondsen uit een rapport wat Beursgenoten heeft gemaakt. Naast Schlumberger en Haliburton, is volgens Schaaij Marathon Oil ook erg interessant.
  • Verder vond Schaaij BMW een erg mooi bedrijf, dat recordwinst op recordwinst laat zien. Volgens hem een aandeel wat nog koerspotentie heeft. Verder heeft Beursgenoten nog een optiestrategie voor dit aandeel. Hier vindt u een linkje naar dat rapport.
  • Over ING zei Geert dat u het kan blijven kopen. Hij zei dat ongeveer de helft van de analisten het aangekondigde dividend niet verwacht heeft en dat daarom er wel eens forse koersdoelverhogingen zouden kunnen komen. "Wachten tot ze op 14 - 15 euro staan en dan kom ik u weer vertellen wat u moet doen" aldus Schaaij.
  • De Zembla uitzendingen over Ordina vond Schaaij overdreven en hij zei dat dit soort reisjes en tripjes in het zakenleven "heel gebruikelijk" zijn.

Sluiten we af met een crematorium-project van Harry Mens himself. Hij zoekt beleggers die samen 10,5 miljoen euro bij elkaar leggen voor 4,4% rente per jaar. Iedereen die minimaal 100.000 euro kan missen, mag meedoen.

Iedereen nog een fijn weekend en veel succes volgende week. Tot morgenochtend. 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pieren 15 februari 2015 13:02
    Heb op plan van Harry geklikt: hij laat iets bouwen voor 11 mln, maar wil er zelf geen cent insteken, dan maar obligaties verkopen (die zijn immers zo risicovrij) zodat er 4.4% rente betaald moet worden, maar alles daarboven in de zakken van Harry (en zijn medeoprichters) kan gaan.
    Dat is nog eens risicovrij zakendoen: heeft hij vast afgekeken van zijn gasten (palminvest niveau).

    Hoop en ga ervan uit dat niemand hier serieus geldt in steekt. Een waarschuwing op iex is op zijn plek bij zo'n propositie.
  2. pieren 15 februari 2015 13:05
    Je kunt het nog wel doen als Harry en kornuiten persoonlijk garant gaan staan voor die 11 mln.
    Iets zegt me dat dat niet gebeurt; als het mis gaat willen ze snel weer verder kunnen met andere mooie projecten.
    Heb uit de stukken nog niet kunnen lezen of Harry ook nog loon/managementvergoeding gaat pakken uit zijn nieuwe plannetje. Als dat zo is, is het helemaal fantastisch klauwen voor de heren. Pas hiermee op en stop je geld in beleggingen waar je een eerlijke kans krijgt
  3. forum rang 6 Chiddix 15 februari 2015 13:12
    Dat Geert betaald voor zijn bezoek is wel duidelijk. Harry sluit steevast het gesprekje af met, en hoe gaat het met je blad Beursgenoten? Voor de rest is iedereen gewaarschuwd gezien het aanprijzen van dubieuze beleggingen etc in het verleden(Bouwfonds,Homburg,schepenbeleggingen enz).
    Er zit kaf tussen het koren. De kunst is het te scheiden. Of moet alles op een hoop gegooid worden?
  4. SaSto 15 februari 2015 13:46
    Ik ben het met de anderen eens: ik zou heel voorzichtig zijn met zaken noemen van Harry Mens zelf. Verder denk ik dat IEX zich niet moet inlaten met de tips van Schaaij. Hoogstens op maandagochtend noemen wanneer hij een smallcap genoemd heeft, want daar heeft hij soms marktimpact. Een uitgebreid stuk zoals er nu geschreven wordt vind ik teveel aandacht voor een programma waar je eigenlijk geen aandacht aan moet geven. Dit is geen objectief medium, er zitten gasten die betalen worden en dat maakt het per definitie zeer subjectief. Verder is er uiteraard de zeer twijfelachtige track record zoals hierboven ook al aangegeven, IEX onwaardig!
  5. forum rang 7 rene l 15 februari 2015 14:30
    De een zijn dood is de ander zijn brood zal Dhr. Mens wel gedacht hebben.

    Reken gewoon eens uit hoeveel mensen daar op jaarbasis gecremeerd moeten worden om aan de renteverplichtingen te voldoen.
    Zelf heb ik overigens geen idee wat de winstmarge op een crematie is.
    Volgens mij moet het kunnen als je prijs stelt op een luxe uitvaart, misschien kun je zelfs nog wel een korting bedingen op je toekomstige crematie wanneer je instapt.

    Heel wat twijfelachtiger vind ik het recente resort voor paarden, juist een sector die in zwaar weer zit.

    Bij het zien van de diverse blokhuttenslijters lig ik altijd krom van het lachen.
    Ja, na 10 jaar is zo'n blokhut volledig uitgewoond, heeft een likje verf nodig en moet volledig aan de dan geldende eisen van de mensen aangepast worden, weg rendement.

    Herhaling is de kracht van de reclame maar vertrouw niemand op zijn blauwe ogen.
  6. Ruud100 15 februari 2015 14:39
    Welke bedoeling heeft Mens met dat crematorium?

    Hetzelfde als met al die andere dubieuze projecten die in de afgelopen 10 jaar bij hem langs zijn gekomen (het verbranden van de inleg van wie zo dom is er geld in te steken) of krijgt dit crematorium een andere toepassing?

    Is er ooit een dergelijk project (Greenwood oid, JR schipping, Homburg, Dubai noem maar op) geweest in BC waarbij de inleg niet werdween?

    Nou ja, bij dit project kun je altijd de mensen nog de oven laten zien en een mooi verhaaltje houden van "we dachten dat we hierin het geld veilig konden opbergen... maar helaas iemand heeft per ongeluk de oven aangezet....
  7. tedje007 15 februari 2015 15:59
    iets zegt me dat het crematorium verhaal van Harry een cash burner is voor degenen die erin stappen. Het hangt aan elkaar van vriendjes uit business class. Ik lees dat Eduard Schaepman (zo'n society geil mannetje) en Arend Jan Boekestijn (je weet wel, het gesjeesde VVD kamerlid dat altijd zijn mond voorbij praat) het bestuur vormen. Nou het vertrouwen in dit soort gasten reikt tot in de hemel, maar niet heus. De AFM wordt ook vakkundig buiten spel gezet.
  8. Julian247 15 februari 2015 16:14
    Maakt niet uit, IEX doet aan nieuwsgaring, en wat Geert zegt bij Harry is voor veel mensen nieuws. Het heeft ook impact, want de smallcaps die Geert noemt krijgen op maandag een serieuze push noordwaarts.

    Reken er niet op dat Geert betaalt aan Harry want het programma drijft op Geert en van Hanegem. Zonder die twee zou er überhaupt niemand kijken. Dat weet Harry ook donders goed.
  9. relpinda 15 februari 2015 23:34
    Crematoriumbollenstreek: hm heeft zeg maar 11mio nodig en betaald daarvoor 4,4% per jr. Is dus 484.000,- euro.
    Stel dat hij 300dgn open is en 5 crematies per dag doet. En stel dat er per crematie netto na alle kosten 500euro overblijft. 300*5*500= 750.000 Dan kun je met gemak die rente betalen.
    Maar stel het zijn maar gemid.4creamties wordt het 6ton wat je overhoudt. En stel dat je geen 500netto overhoudt maar 300. Dan wordt het kiele kiele.

    Alleen zeer rijke mensen die van een grote gok houden en hm vertrouwen zullen hier in stappen.

    Ik niet, heb die poen niet over en vertrouw ook hm niet. Hahahaha

    Lza.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links