Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen op zondag?!

Bij IG Markets kunt u op zondag met CFD's in fictieve Dow Jones, FTSE100 en DAX30 beleggen

Wat?! Beleggen op zondag als vrijwel alle beurzen dciht zijn op een paar na in het Midden-Oosten?

 

Op deze pagina zelf wordt u niet veel wijzer hoe het nou werkt. Ik waag een poging. U belegt bij IG in Contracts for Difference (CFD's), ofwel hefboomproducten. Het belangrijkste verschil met de bekende turbo's, speeders en sprinters zit 'm in de stoploss en dat u meer dan uw inleg kunt verliezen.

Dit product ligt onder vuur, de AFM komt dit jaar ook met een rapport erover, maar daar gaat dit stukje nu even niet over. Want waar belegt u op zondag nu eigenlijk in met die synthetische Dow Jones, FTSE 100 en DAX 30 van IG? Met dat synthetische geef ik eigenlijk het antwoord al een beetje.

Op zondag draaien bijvoorbeeld de beurzen van Israël, Dubai en Quatar. Die hebben een (historische) correlatie met die drie grootheden en voilá, zo zijn er koersen te maken. Fictieve koersen, dat wel. En die koersen kunnen flink fluctueren, want die beurzen in het Midden-Oosten hebben een reputatie (olie!).

Voeg daarbij dat er op deze manier waarschijnlijk grote spreads zijn en dan weet u dat dit in principe risicovol beleggen is. Niks mis mee, als u maar weet wat u doet en wat uw exposure is. Dat beleggen zet ik echter express cusrsief. Ik wens IG Markets alle succes, want vernieuwing houdt de markt levendig en scherp.

Noem dit alleen geen beleggen. Het heeft er niks mee te maken. Dit is gokken of speculeren op kunstmatige koersen. Ongetwijfeld zijn er mensen die het leuk vinden om op zondag eens wat anders te doen dan de voetbaltoto in te vullen, maar wat mij betreft komt het op hetzelfde neer. Dit is puur gokken!

Ik bel net IG en die zijn dit niet met mij eens. Dat kan, er bestaan tenslotte geen officiële definities voor beleggen, handelen, speculeren en gokken op de beurs. U begrijpt denk ik wel waar ik op doel en oordeelt u verder zelf maar. Ah, IG meldt al dat ze het hier graag een keer onder een biertje met me over hebben.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links