Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: The Day After

Beurs Vandaag: The Day After

 

Update 08:15 uur: Voorbeurs

Hebt u al iemand gezien of gehoord die enthousiast is over de ECB-plannen? Dun gezaaid. Misschien is dat dan nog het beste er aan... Impopulaire centrale bankiers en maatregelen bleken achteraf vaak goed én vice versa. Meer troost kan ik u niet bieden :-) Klaas Knot van DNB zou tegen zijn geweest.

Wie wel blij zijn, zijn de koersen. De futures strálen u tegemoet. Opent de AEX boven 450? Kan maar zo. Of het allemaal stand houdt vandaag? Het kan best zijn dat er even wat geld van tafel gaat vanmiddag. Het is wel erg hard gegaan en zondag zijn er Griekse verkiezingen. Dat kan raar gaan.

De polls zien er in elk geval ook al niet pro-ECB uit, zeg maar :-)

 

 

Opvallendste beweger is nog EUR/USD: 1,134 veeg ik nu bij elkaar. De rentes daalden gisteren niet verder, maar nu moet er toch weer wat af. Pas maar op, iedereen gaat er veel te veel vanuit dat EUR/USD naar pariteit gaat en de rentes verder dalen. Dan wil Mr. Market wel eens dwars doen.

Belangrijke agenda vandaag, de flash PMI's ofwel eerste schattingen van de inkoopmanagersindices in China, Frankrijk, Duitsland, EU en VS komen uit. Dit zijn de belangrijkste leading indicators van de BBP-cijfers. China is al door met een teleurstellende 49,8. Zeg maar stagnatie. Bah.

Cijfercorvéee is er voor Beter Bed en de Amerikaanse giganten General Electric en McDonald's. Paar nieuwtjes zijn er. Opvallendste nieuws is nog dat de Saudische koning is overleden, Daar stijgt de olieprijs wat op. Oliebenchmarks WTI en Brent doen +1,5% op 47 75 en 1,3% op 49,31 dollar.

Nick heeft de adviezen al voor u verzameld:

 

 

Succes vandaag en alvast prettig weekend.

 

De markt nú:

  • De Europese futures openen +0,6% à +1,0%. De Amerikaanse staan op -0,03%
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) staat op +0,1, ofwel er kan nog iets van de rentes af
  • Azië presteert aardig: Japan +1,1%, Hongkong +1,1%, Shanghai +0,3% en India +0,7%
  • EUR/USD dus: -0,2% op 1,134
  • Goud daalt -0,4% naar 1296 dollar
  • Oliebenchmarks WTI en Brent doen +1,5% op 47 75 en 1,3% op 49,31 dollar

 

Agenda

  • 02:45 China HSBC manufacturing PMI jan
  • 08:00 Beter Bed KW4-update
  • 09:00 Frankrijk flash manufacturing PMI jan (cons. 48,1)
  • 09:00 Franrijk flash services PMI jan (cons. 50,8)
  • 09:30 Duitsland flash manufacturing PMI jan (cons. 51,7)
  • 09:30 Duitsland flash services PMI jan (cons. 52,5)
  • 10:00 EU flash manufacturing PMI jan (cons. 51,0)
  • 10:00 EU flash services PMI jan (cons. 51,0)
  • 10:00 BAVA RoodMicrotec
  • 10:30 VK detailhandelsverkopen dec (cons. -0,6% MoM)
  • 14:00 General Electric KW4-cijfers
  • 14:00 McDonald's KW4-cijfers
  • 14:00 Bank of New York Mellon KW4-cijfers
  • 16:00 VS verkopen bestaande woningen dec (cons. 5,05M)

 

Tweets

De shorts:

 

 

Is wel veel, he?

 

 

Daar is Bas al:

 

 

Heeft hij een glazen bolletje?

 

 

Over McDonald's gesproken:

 

 

WSJ bekijkt het zakelijk:

 

 

De grafiekjes nog:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 23 januari 2015 08:41
    ECB brengt gouden era voor de aandelen. Dank daarvoor. Maar de knal zal binnen enkele jaren des te harder zijn.
    Luchtbellen blijven nooit in tact. Voor de inflatie zal dit weinig doen, omdat de andere landen volgen met hun valuta bazooka's.
    We zitten slechts in een ordinaire valutaoorlog, meer niet.
  2. [verwijderd] 23 januari 2015 08:46
    Goeie morguh AJK even het volgende:

    "Hebt u al iemand gezien of gehoord die enthousiast is over de ECB-plannen? Dun gezaaid. Misschien is dat dan nog het beste er aan... Impopulaire centrale bankiers en maatregelen bleken achteraf vaak goed én vice versa."

    Ik wil je er toch op wijzen dat Mario Draki in de Zuid-Europese landen (Zeuro/Citrus economiën) en oppervlakkige zakkenvullers,Populairder is dan de Paus, Messi en Ronaldo bij elkaar!!
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 23 januari 2015 09:08
    Goedemorgen AJK,

    De zeepbellen worden bij voorbaat al stevig opgeblazen, de AEX en DAX zijn explosief gestegen binnen slechts een paar dagen, de klap van de zuidelijke landen die nu in plaats van hervormingen weer alle ruimte krijgen om nog meer te lenen en daardoor straks een nog groter gevaar zijn voor de hele Europese Unie, ge grote klap komt eraan.

    Ondertussen las ik vanmorgen dat de woningcorporaties ieder huurhuis dat leeg komt direct met 100 tot 200 euro in huurprijs verhogen, de nu al overtallige ambtenaren dreigen te staken wanneer ze er geen geld bij krijgen terwijl zij in mijn ogen al prima worden betaald en ondanks het feit dat steeds meer mensen afdalen naar het bestaansminimum de eindejaars uitkering gewoon doorbetaald wordt en de grootste motor van de economie, het MKB het water aan de lippen staat.

    De burgers worden steeds verder kaalgeplukt en de zorgverzekeraars, woningcorporaties en semi overheidsinstellingen bouwen steeds hogere buffers op, ik word daar niet vrolijk van.
  4. kolenboer 23 januari 2015 09:08
    Goedemorgen AJK,

    Impopulaire plannen goed dat klopt. Maar nu sla je weer de plank mis. Dat impopulair was impopulair bij de beleggers. QE is echt niet impopulair, ja bij een enkele sputterende Duitser en Hollander. Nu zijn de centrale bankiers de grote vrienden van de banken en multinationals en ze gaan aankomende week de hele week feest vieren. Ze hebben het tenslotte weer voor elkaar, de bonuspot kan weer verdubbeld worden en wie dat betaald zal ik maar niet meer herhalen.

    Hebben wij als Nederland overigens ooit wel eens eerder onze munt gedevalueerd? Vroeger toen ik 10 jaar was, toen was de rente hoog maar mijn ouders waren altijd trots op onze munt. Een sterke munt, dat was het. Gekoppeld aan de Duitse Mark. Dat gaf vertrouwen. Die keken de toekomst zonnig tegemoet. Met een sterke munt kon je alles aan. Toen keken ze (mijn ouders) neer op die zuidelijke landen die zo arm waren als een luis en niks anders deden dan hun munt devalueren omdat ze niks beters wisten te verzinnen. Dat ze daardoor nog armer werden snapten die landen toen ook al niet.

    En nu? Ze leven niet helaas niet meer maar met dit beleid hadden ze de toekomst met angst en beven tegemoet gezien. Ze zouden het vertrouwen in hun eigen munt verloren hebben.

    Mijn ouders waren fel gekant tegen de euro. Nooit met de zuidelijke landen samengaan. Domste wat je kon doen. Ik zelf was neutraal en het leek me wel een verstandige zet en was er zeker niet op tegen.

    Achteraf moet ik ze 100% gelijk geven, het is de domste zet geweest van Nederland van de afgelopen 2000 jaar.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links