Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen steun voor euro-dollar

Geen steun voor euro-dollar

De Griekse economie vertegenwoordigt natuurlijk maar een klein deel van de economie van de gehele eurozone. Toch blijft het Zuid-Europese land een zorgenkindje. De Griekse zorgen spelen in 2015 opnieuw een grote rol op de aandelenmarkten.

Ondertussen hebben we vandaag te horen gekregen dat het redelijk goed gaat met de rest van Europa. De activiteiten in de dienstensector van de eurozone zijn in december in een hoger tempo toegenomen.

Voornamelijk Spanje valt mij in positieve zin op. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector van Spanje steeg van 52,7 in november naar 54,3 in december. Daarmee groeide de Spaanse dienstensector voor de veertiende maand op rij.

Opnieuw blijft Italie echter achter en lijken beleggers sowieso weinig positiefs in de cijfers te zien. We dalen! De euro verzwakt in rap tempo en de grafiek van het euro-dollar spreekt boekdelen. Hieronder de weekgrafiek, waar de enorme neerwaartse tendens duidelijk zichtbaar is.


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Laatste strohalm

De maandgrafiek hieronder brengt de huidige situatie beter in beeld en brengt goede inzichten over de richting van de euro-dollar. Rond de huidige koers zou er namelijk steun gevonden moeten worden: 1,190 tot 1,200 is de laatste strohalm die het valutapaar moet aangrijpen om niet helemaal af te zakken.

Onder dit niveau gaan alle luiken open. Alle signalen staan op rood en ik zie het daarom somber in. Ook deze steun gaat sneuvelen...


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Duijvestijn heeft positie in EUR/USD.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Orca 6 januari 2015 15:35
    Mijn verwachting, voor wat ie waard is, is dat "ze" (de CB klootzakjes) 1,20 niet zonder slag of stoot opgeven.
    Uiteindelijk capituleren zeen gaan we richting pariteit, maar dat kan zomaar nog 1-2 jaar duren.
    Daarom euries gestaffeld lozen op relatief hoog (boven 1,24), en voor de trade deels terugkopen onder 1,20. 1,18 is hier nog belangrijk, met overshoot 1,1650 als fantastisch kt doeltje.
  2. [verwijderd] 25 januari 2015 08:54
    Ik begrijp het onderstaande stuk niet. Wat wil de topman van Commerzbank nou exact zeggen?
    -------------------------------------------------------------------

    De dalende euro als gevolg van de aankondiging van de Europese Centrale Bank (ECB) om fors geld te pompen in de Europese economie, kan een valuta-oorlog met zich meebrengen.
    Dit zei Jörg Krämer, een topman van de Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, zaterdag in het Handelsblatt.

    Krämer zegt bang te zijn dat grote conflicten met andere landen zoals de VS ontstaan als de ECB onopgeloste economische problemen probeert te bestrijden door de koers van de euro te drukken.

    De Verenigde Staten houden vooralsnog hun mond omdat het daar economisch relatief goed gaat. Maar de ECB-politiek is op den duur een zware belasting voor de relaties met Amerika en Aziatische landen, aldus de topeconoom van de Commerzbank.

    --------------------------------------------------------

    De zwakker wordende euro is toch gewoon oa het gevolg van het opkopen van staatspapier en de minder goeie vooruitzichten in Europa? Deed Japan eerder niet gewoon hetzelfde en werd eerder de Yen daardoor ook niet goedkoop?
    De USD idem dito? Het zijn toch gewoon golven waarin de valuta's zitten?

    Wat probeert Jorg Krämer nou duidelijk te maken? Welk belang dient hij?
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links