Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA extra: EUR/USD

TA extra: EUR/USD

 

Wij zitten met grote ogen naar de markt, indices, rentes, olie en vooral euro-dollar te kijken, want het valutakoppel maakt wilde bewegingen. Waarom daalt die dollar nou weer? Zeg het maar: centrale banken, rentes, olie, Amerikaans begrotingsgeruzie en verizn nog andere factoren. Soms kan het geen kwaad alles op zij te schuiven en gewoon opnieuw te beginnen.

Dat deden wij hier net op IEX HQ ook. Gewoon eens de lange grafiek gepakt van euro-dollar. Als niet-technisch analisten kwamen wij, zagen wij én overwonnen wij: wij trekken slechts één rechte gele lijn. Meer is niet nodig. Is dit wellicht het antwoord? Het kan zijn dat euro-dollar bij de gele lijn steun heeft gevonden en nu een ommekeer gemaakt.

Is dat misschien ook de reden voor de stijging vandaag? Het valutakoppel lijkt technisch te handelen. Upside tot 1,30 - 1,32? Gediplomeerde en geridderde technisch analisten: dien ons van repliek als wij knoeien. Klikken voor groot.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cybres 12 december 2014 17:00
    Die EUR/USD beweegt helemaal niet zo hard. De USD/RUB en EUR/RUB die gaan wel echt hard....Poetin is de grip volledig kwijt en zo lang de olie prijs daalt kun je die RUB wel short zitten.....Poetin dreigt zelfs al RUB speculanten aan te gaan pakken, dan weet je helemaal hoe laat het is...
  2. Chimpie 12 december 2014 17:42
    De fed stopt met QE, de ECB moet net gaan beginnen. Het is misschien kinderlijk simpel gedacht maar het lijkt me dat EUR/USD alleen al om deze reden meer kans heeft om verder naar beneden te duikelen dan om weer te gaan stijgen het komende jaar. De vorige constatering heeft natuurlijk niets met TA te maken, en ik heb hier ook weinig kaas van gegeten, maar wellicht moet je iets inzoomen en de dalende toppen (4 stuks) en bodems (3 stuks) verbinden, dan krijg je een dalend patroon.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links