Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rare vogels en vogelgriep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 24 november 2014 13:48
    Leuk artikel. Zelf heb ik Amazon aardig gevolgd. Ze gingen flink omlaag na bekendmaking van de kwartaalcijfers. En dat deden ze de kwartaalcijfer daarvoor ook. Ze daalden tot een koers van $297 en zijn sinds dien aardig omhooggeklomen naar een koers van $332. Dat is toch ff een 10%. Dat zien we niet zo vaak op de Amsterdamse beurzen, zeker niet bij de grotere fondsen. Zelf herken ik je visie, althans ben vrijdag short gegaan op de S&P500. En vanmiddag een stuk short gegaan op de DAX. Het is de 1e short investerings golf, dus ik houd genoeg liquide middelen achter de hand om aan het einde van de week verder short te gaan (als de beurzen verder doorstijgen). De (Brent) olie prijs lijkt wat te bodemen en misschien gaan ze zelfs een aanval doen op de $80. Niettemin zie ik die grens zeker niet als een game changer. Het kan een herstel zijn in de dalende trend. Dat wacht ik rustig af. De Nasdaq zit volgens mij ook behoorlijk aan de top. Je hebt die niet behandeld (vaak wel, thanks daarvoor). Ik wacht rustig af met mijn huidige shorts en ik neem naarmate de beurzen stijgen een grotere short positie.
  2. [verwijderd] 25 november 2014 10:09
    miljarden "stimulering" die de economie in druppelen .... leuk voor de beurskoers, maar funest voor de groep middeninkomens die van een normaal salaris moeten rondkomen (en de echte economie vormen).
    Dus het netto effect is een defecte economie.

    Die geweldige koers? die gaat straks net zo hard weer naar beneden als het fout gaat en mensen hun bestuurders (eindelijk?) ter verantwoording roepen.
  3. Met Effekt 25 november 2014 12:06
    "En nog even een update inzake de tracker die alle IPO’s volgt, die ik kocht omdat we toch geen stukken Alibaba zouden krijgen. De tracker heeft het toppie gedaan."

    FPX doet het YTD niet beter dan de SP500 maar is wel volatieler. Nu de US groeit (en Europa nog steeds niet), en daardoor de dollar stijgt, is een eenvoudige doch goede belegging een SP500 tracker (SPY) eventueel met een hefboom (SPXL):
    YTD SPY +24%, SPXL +67%
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links