Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over ASMI, buybacks & toppen

Over ASMI, buybacks & toppen

 

Het is nog net geen all time high, maar het scheelt niet veel. Beleggers buikschuiven zich een slag in de rondte om ASMI te kopen. Mooie KW3-cijfers én eigen aandeleninkoop. Vooral dat laatste denk ik is wat momenteel de koers van het bord doet spetteren.

 


(fullscreen)

 

Eigen aandeleninkoop, het blijft een fenomeen waar ik moeite mee heb. Ja, het is goed voor aandeelhouders. Minder gegadigden voor hetzelfde. Is het alleen een teken van kracht of zwakte dat een concern niets beters weet te verzinnen met haar cash, dan haar eigen, op een top staande aandelen te kopen?

Want meer nog dan dat wij particulieren én profs bij wijze van altijd maar weer op verkeerde momenten kopen en verkopen, doen bedrijven dat zelf ook. Vooral in Amerika. Hoe hoger de S&P 500 klimt, hoe meer buybacks er zijn. Dan ligt hoogtevrees op de loer. Kijk maar, het kan niet op:

 

 

Of ben ik nog getraumatiseerd door het vorige, grote rondje aandeleninkoop, associeer ik dat met een top in de markt en, en, en, en daarna...?

 

 

Overigens heb ik hetzelfde met dividendverhogingen. Die worden ook altijd uitgedeeld als het niet op kan en als het dan even tegen zit... Vraag Fugro maar. Zo ben ik het ook niet eens met Royal Dutch Shell. Investeringen terugschroeven is één, maar om dan meteen dividend te verhogen...?

Misschien heeft het te maken met dat ik lange termijnbelegger ben. Wees niet uitbundig in gouden jaren, wees niet depressief in slechte jaren en wees nooit gulzig, is mijn visie op beleggen en op aandeelhoudersbeleid van bedrijven. We moeten nog langer mee dan vandaag en morgen. Remember KPN.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 oktober 2014 13:11
    Zo jammer dat gewoon niet iets meer met dividend doen. Uiteraard is dit niet de enige club die hier moeite mee heeft, maar ik snap niet waarom Nederlandse bedrijven hier zo moeilijk over doen. Als ze al dividend uitkeren, dan is het hoogstens 2 keer per jaar, zonder stijgende lijn... Zo mis je een complete doelgroep van investeerders.

    Hulde dus voor RDS and UNA, gelukkig nog iéts waar ik m'n geld dichter bij huis kan investeren...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links