Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Achtbaan Gemalto

Achtbaan Gemalto

 

Gemalto noteert nu nog maar -2,4%, maar dat was eerder -4,7%. Wel een beetje logisch, want de AEX draaide ook in een uur tijd van -1,5% naar nul. Hier vindt u de officiële cijfers via Gemalto investor relations. Reacties op dit toch nog altijd vrij onbekende en de laatste tijd ook onbeminde AEX-fonds vindt u hier

De shorters hebben goed kunnen verdienen aan Gemalto de laatste tijd.  We noemen, dit omdat maar liefst netto 11,13% van alle aandelen is uitgeleend aan shortende partijen. Dit zwaard van Damcoles hing al lang boven het aandeel en is nu aardig in het voordeel gevallen van die zwartkijkers. Of de daling doorzet is vers twee. 

Plaatje komt van Shortsell.nl en klikken voor groot.

 

 


(fullscreen)

 

Hieronder volgt een bloemlezing uit de reacties, deze  komt van De Aandeelhouder.nl:

De omzet van Gemalto in het derde kwartaal was met 626 miljoen euro beduidend minder dan waarop analisten hadden gerekend. Morgan Stanley verwacht dat de omzettegenvaller vandaag op de koers zal drukken en noemde de persconferentie later op de dag "cruciaal" voor Gemalto om toe te lichten welke rol het zal vervullen in de snel veranderende markt, met name door de productlanceringen van Apple.

De reacties op Twitter:

 

 

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links