Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nutreco: erop of eronder?

Nutreco: erop of eronder?

De koers kruipt nu rond 39,80 euro naar die 40 euro toe, ofwel 0,5% onder het bod van SHV op Nutreco. U las het al voorbeurs, na pensioenfonds APG (rond de 10% belang) mort nu ook Nationale Nederlanden dat het bod van de FC Fentener van Vlissingen te laag is.

Vraag is of die koers nu oploopt omdat beleggers zelf op meer hopen, of dat SHV alles opkoopt wat maar in het orderboek opduikt. Zal wel een combinatie zijn. Gisteren had het bedrijf al rond 10% in handen en waarschijnlijk is dat nu al meer. Alles onder 40 euro levert SHV korting op.

Een discount bij een bod is normaal, want tussen het uitbrengen daarvan en het geld op uw rekening als aandeelhouder gaat vaak maanden overheen. Vraag Ziggo-beleggers maar die al bijna een jaar op hun geld wachten. Vandaar dat velen altijd winst meteen nemen om elders te beleggen.

Bij Nutreco is het nu lastig uit te maken. De koers lijkt te suggeren dat beleggers op iets meer hopen, maar ook niet meer dan dat. Lijkt, want nogmaals: er is een Grote Koper.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2014 13:18

    "Bij Nutreco is het nu lastig uit te maken. De koers lijkt te suggeren dat beleggers op iets meer hopen, maar ook niet meer dan dat. Lijkt, want nogmaals: er is een Grote Koper."

    --

    Wat betreft een hoger bod.
    Uit het persbericht de volgende alinea:

    It is important for SHV that it ultimately acquires the entire outstanding share capital of Nutreco. SHV intends to commence statutory squeeze-out proceedings (uitkoopprocedure) or pursue an alternative structure (e.g. statutory (cross border) merger or asset transaction) as soon as it is permitted to do so.

    Men kijkt nu dus ook naar het opzetten van een alternatieve structuur door een fusie dan wel een transactie in activa.
    De kans op een hoger bod is hierdoor een stuk onwaarschijnlijker.
  2. Robin C 22 oktober 2014 13:22
    De kans op een hoger bod lijkt me vrij groot: een aantal grote aandeelhouders die meer willen + concurrenten zoals Cargill die gaan rekenen en misschien meer synergieën zien.

    Een nieuw bod moet alleszins minstens 8% hoger liggen dan het huidige bod.
    SHV zal ook niet rauwig zijn als er een bod van bv. 48€ per aandeel komt, dan hebben ze een forse meerwaarde op hun reeds opgebouwde belang.

    Benieuwd of SHV op de beurs doorkoopt tot 40,00€.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links