Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alibaba zette de top, Apple de bodem

Alibaba zette de top, Apple de bodem

 

De beursgang van Alibaba is achteraf gezien de top in de markt geweest. Het aantal grafieken dat de ronde doet met cirkeltjes en pijlen erin getekend op de dag van de IPO is niet meer bij te houden. Als Alibaba de top zette, dan zet Apple wat mij betreft nu de bodem.

Apple

Onderstaand ziet u de weekgrafiek van het aandeel Apple. De historische koersen zijn aangepast in verband met de stocksplit. U ziet meteen dat Apple dus stiekem rond de hoogste koers ooit paradeert. Na de goede cijfers van gisteren stijgt het aandeel vandaag uiteraard naar hogere hoogtes. Apple heeft in het vierde kwartaal van het fiscale boekjaar namelijk gewoon weer een recordomzet geboekt. Klikken voor groot.

 

 

Indices

Apple heeft met de recordomzet de bodem gezet. Op basis van de grafieken zeg ik nu dat we het ersgte gehad hebben. Op Marktgevoel hebben we vorige week dan ook de nodige koopjes gedaan. De kunst van beleggen is om juist tijdens de paniekmomenten op de koopknop te drukken.

Onderstaand ziet u de daggrafiek van de S&P 500. De index begeeft zich in zwaar oversold terrein en de momentum-indicator geeft een aankomende opwaartse correctie aan.

 

 

De AEX vertoont momenteel hetzelfde beeld. Hier is de overdrijving van de daling nog duidelijker. De onderstaande daggrafiek laat zien dat de index te hard is afgestraft. Het opwaarts momentum keert dankzij de opleving vanaf vrijdag weer terug en vandaag doet de AEX er nog een schepje bovenop. De 400 punten ligt binnen handbereik.

 

 

Alibaba zette dan misschien de top, Apple heeft met zijn recordomzet gisteren wat mij betreft een bodem onder de markt gelegd. Ik kijk weer omhoog...

Disclaimer: De informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De schrijver heeft positie in Apple en geen positie in de AEX-index en S&P 500. Meer informatie vindt u op Marktgevoel.nl.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. 2hansome 21 oktober 2014 16:41
    "Ik kijk weer omhoog"

    Zolang het duurt. Want de overeenkomst met de aanloop naar de crash in 1987 is tamelijk treffend. Deze grafiek liet RTL-Z gisteren zien. Granted, anders dan toen is de rente nu 'close-to-zero'. Maar tricky blijft het, met name door de krankzinnige PE ratio's van >50 in de Russell indices. Andere veelbetekenende indicatoren: Baltic index, overslag Duisburg (grootste niet aan zee gelegen haven) waar de handel terugloopt en de Chinese Staatsbank die steun moet geven aan de Chinese banken -ondanks een groei van 7%!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links