Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech calling

Imtech calling

 

Beursbedrijf Euronext past dus de package method toe, in plaats van de gebruikelijke ratio method, om te corrigeren voor de aanstaande claimemissie in Imtech. U las vrijdagavond al alles hier. Om van een potentiële shortsqueeze te profiteren, was er in de afgelopen twee weken veel vraag naar call opties op Imtech.

Het resultaat van de package method is dat de kans op een shortsqueeze aanzienlijk is afgenomen én de premie in de calls flink lager staat. De waarde van calls is vandaag dus flink afgenomen. Beleggers waren bereid een forse premie op call opties te betalen om deze tijdens de periode waarin de claims handelen om te zetten in aandelen.

Door de ratio methode zou 1 call optie circa 1000 (of meer) aandelen opleveren, in plaats van de gebruikelijke 100. Deze aandelen konden zij dan weer gebruiken om goedkoop claims te kopen en hierop deze aandelen te verkopen. Door de package methode krijgen zij echter 100 aandelen en verder claims geleverd wanneer ze de calls uitoefenen.

Opmerkelijk is ook dat TOM en de Duitse beurs Eurex ook Imtech opties hebben uitstaan. Zij hebben echter nog géén corporate action notice gepubliceerd aangaande de claimemissie van Imtech. Mochten deze beurzen het op een andere manier aanpassen, houd er dan rekening mee dat de ene optie de andere niet is...

 


Christopher Ho is werkzaam als research analist bij AFS Group. Hij heeft geen posities in de in deze column genoemde waarden en de informatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Christopher Ho en AFS Group zijn niet aansprakelijk voor schade die op enigerlei wijze kan voortvloeien uit het gebruik van deze column.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Christopher Ho

Een van de jongsten op IEX, maar niet de groenste! Beweegt er op het Damrak een aandeel, of valt er iets te melden over een fonds: er is weinig dat Christopher (bouwjaar 1988) van AFS ontgaat. Hij is goed in rekenwerk onder de moterkap: dividenden, emissies et cetera. Ondanks zijn leeftijd heeft Chris al jarenlange ervaring o...

Meer over Christopher Ho

Recente artikelen van Christopher Ho

  1. mrt '15 Shell en het keuzedividend 1
  2. feb '15 KPN & Altice: 1+1=...? 5
  3. jan '15 ASML à 62,59 euro?! 17

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. tilt 16 september 2014 09:42
    De opties worden gebruikt om bij een eventuele squeeze van de oude aandelen, deze te kunnen verkopen tegen die squeeze in.
    De stukken wint men weer terug door de calls te excersizen.
    Heeft dus niks met de claim te maken!!
    Wat mij verbaast is dat Euronext pro-aktief onder druk van wellicht short partijen op deze materie ingaat.Natuurlijk moet er een fair and orderly market gecreëerd worden, echter hoeft dit pas te gebeuren als de details van de emissie bekend worden gemaakt.
    Stel dat Euronext niks had gezegd...., dan was het aandeel Imtech door alleen al dit bovenbeschreven risico naar normalere niveaus gekropen.Met tot gevolg een normalere ruilverhouding tussen claim en stukken!
    Dit scenario heeft Euronext nu vooraf de das om gedaan.Ze heeft zich actief bemoeid met de aandelenhandel ten nadele van alle aandeelhouders, haar eigen inkomstenbron!!!

    Eurex volgt de regels van de thuismarkt!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links