Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ben me hoedje geschrokken"

"Ben me hoedje geschrokken"

Op een haar na...

Bedankt DFT voor de tip. Helaas, meer dan één alinea tekst is het niet. Nul uitleg dus. Maar toch. Omdat tijdens zijn hele ambtsperiode als Fed-voorzitter hij hier ook kop van jut was op IEX, geef ik u deze quotes van Ben Bernanke toch mee. Geknipt uit de Wall Street Journal:

 

 

Voor u mogelijk weer los gaat over wat voor zooitje Bernanke volgens u heeft aangericht, eerste het volgende. Is het wel eerlijk om hem en de centrale banken De Schuld te geven. Ja, die hebben voor 2008 zitten pitten en het niet goed gedaan met te goedkoop geld, maar fouten maken is menselijk.

Daarna hebben ze alles uit de kast getrokken om de economie en de financiële sector te redden en hebben daarbij veel risico's genomen, Bernanke voorop. Niet pappen en nat houden en hopen dat het probleem vanzelf oplost, maar hands-onmentaliteit :-) De geschiedenis moet maar oordelen of het ook wijsheid was.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2014 10:38

    Arend Jan, er zijn zeker 3 dingen al duidelijk.

    1. Greenspan was met zijn idioot bijna gratis geld beleid totaal onverantwoord bezig. Vergeleken bij Paul Volker was hij een oen eerste klas.

    2. Hoofdverantwoordelijke voor de 2008 crisis was de politiek die vond dat elke zwerver een eigen huis moest hebben ook als ze dat niet konden betalen.

    3. De Wallstreetboeven zoals die van Lehmans kwamen hier dan hun rotzooi verkopen en zijn terecht failliet gegaan. Eigenlijk zouden er nog meer van dat soort boeven achter tralies op water en brood moeten.

    Groet, Jonas
  2. forum rang 6 pietje-2005 27 augustus 2014 11:06
    De politiek, de banken en de FED hebben de rotzooi gemaakt.
    Totnutoe niet veel opgelost, al spreken we zogenaamd steeds van een andere crisis.
    Volkomen belachelijk dat alle verantwoordelijken niet ter verantwoording geroepen worden, tenminste met gevangenisstraffen en zo.
    De kiezertjes, zoals ik er een ben, hebben natuurlijk ook wel wat boter op hun hoofd.
  3. san marco 27 augustus 2014 11:08
    Ik zie het nog steeds als een sneeuwbal die doorrolt...

    De sneuwbal is gaan rollen op de beurzen toen de rente in de jaren negentig ging dalen. In 2001/2001 spatte de nieuwe economie uiteen en werd de sneeuwbal door de banken opgenomen en - onder aanvoering van Greenspan/Bush hypotheek beleid - werd de sneeuwbal groter en kwam in 2008 (lehmann brothers) in handen van de regeringen (opkopen/nationalisatie banken). Deze sneeuwbal blijft in de landen maar doorrollen en groter worden. Nu de rentes nog lekker lang laag worden gehouden zitten de zuid-europeanen lekker achter over in de stoelen het 1-en-ander gaande te slaan.

    China is steeds buiten beeld gebleven, maar op de hypotheekmarkten vind er al een slachting plaats.
  4. durobinet 27 augustus 2014 11:42
    "Daarna hebben ze alles uit de kast getrokken om de economie en de financiële sector te redden en hebben daarbij veel risico's genomen..."

    Tja, en nu zit er niets meer in de kast en wat nu? Denk maar niet dat het de eerstvolgende keer nog eens lukt, want de kast is leeg!
    The worst financial crisis gaan we nog meemaken!
  5. [verwijderd] 27 augustus 2014 11:53

    Zonder andere commentaren te kort te doen, maak ik me hier ook zorgen over en dat nog naast Oekraïne, ISIS en die Islamslachters in Afrika.

    'De sneeuwbal is gaan rollen op de beurzen toen de rente in de jaren negentig ging dalen. In 2001/2001 spatte de nieuwe economie uiteen en werd de sneeuwbal door de banken opgenomen en - onder aanvoering van Greenspan/Bush hypotheek beleid - werd de sneeuwbal groter en kwam in 2008 (lehmann brothers) in handen van de regeringen (opkopen/nationalisatie banken). Deze sneeuwbal blijft in de landen maar doorrollen en groter worden. Nu de rentes nog lekker lang laag worden gehouden zitten de zuid-europeanen lekker achter over in de stoelen het 1-en-ander gaande te slaan.

    China is steeds buiten beeld gebleven, maar op de hypotheekmarkten vind er al een slachting plaats."

    Lange idioot lage rentes is deflatie en een depressie. We kunnen dat tegengaan en dat moeten we dus gewoon doen.

    Groet, Jonas
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links