Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Persco Imtech

Persco Imtech

De volgende journalisten houden u live op de hoogte van de Imtech persconferentie. Reacties op het nieuws en de KW2-cijfers kunt u in het eerdere Imtech blog vinden:

 

 

 

 

Hoe zou dat bij de Imtech conference call zijn? :-)

 

 

De persconferentie is afgelopen, dat was het alweer. Nu maar weer toekijken hoe de winst uit het aandeel loopt.


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2014 10:11
    Kepler Cheuvreux ziet uitgifteprijs van 0,10 euro per aandeel.

    De claimemissie van Imtech zal voor een enorme verwatering zorgen. Dit stelde analist André Mulder van Kepler Cheuvreux nadat de technische dienstverlener bij de halfjaarcijfers een emissie van 600 miljoen euro aankondigde.



    Mulder rekent op een emissieprijs van circa 0,10 euro per aandeel. Bij de huidige koers betekent dit volgens de analist dat er zo'n 6 miljard nieuwe aandelen op de markt komen bovenop de huidige 500 miljoen. De bestaande aandeelhouders betalen volgens Mulder dan ook de rekening.



    Daarbij resulteerde de verkoop van de divisie ICT aan Vinci in een opbrengst van 255 miljoen euro, ruim onder de 300 miljoen euro waarop Mulder rekende.



    Tegenover de enorme verwatering en de tegenvallende verkoopopbrengst van ICT staat volgens Mulder wel dat de rentekosten jaarlijks "scherp" dalen met 70 miljoen euro en dat de bankconvenanten zijn uitgesteld naar het einde van het eerste kwartaal van 2016.



    De cijfers over het tweede kwartaal waren verder in lijn met de laatste trading update en het nettoverlies van 224 miljoen euro waren volgens Mulder het gevolg van eenmalige posten. Al met al "teleurstellende" cijfers, aldus de analist.



    Kepler Cheuvreux heeft een Reduceren advies op Imtech met een koersdoel van 0,50 euro. Het fonds was dinsdag de uitblinker op een vlak Damrak met een koerswinst van 6,9 procent op 0,42 euro.



  2. Geef_Kwaliteit_de_Tijd 26 augustus 2014 13:00
    quote:

    Ritageld schreef op 26 augustus 2014 11:20:

    aangezien van de Aast het volledig verprutst heeft voor de aandeelhouders, vind ik dat hij moet aftreden.
    Ik ben ook heel kritisch (geweest) richting van der Aast en Turkesteen, tot nu toe ondanks honderden miljoenen aan reorganisaties nog geen operationele verbeteringen, maar dit hebben ze goed gedaan. Imtech is gered en er zijn er velen die dat niet meer hadden gedacht.
  3. Brogembank 26 augustus 2014 17:19
    Ik zie dat de markt toch weer aan het twijfelen gegaan is, inmiddels staat IM weer in de min. 6 miljard aandelen erbij is dan ook niet niets... zelfs zonder verdere daling komen er al bijna 1.6miljard aandelen zwarte beursparel bij...

    En ik moet nog zien dat in Q1 2016 die bankconvenanten wel gehaald worden. Zelfs als dat zo is moet ceteris paribus ieder miljoen dat ze winst maken door 2.1 miljard aandelen. voordat die koers ooit weer opwaarts door de euro gaat -zonder reverse splits etc dus...

    succes voor wie erin zitten of mee willen doen!
  4. Bonost 26 augustus 2014 20:36
    Misschien is het toch beter om die tent failliet te laten en opnieuw te beginnen. Dan ben je alleen het geld van de inleg van je aandelen nu kwijt. Als je er nog meer geld in gaat steken, kun je dat ook nog kwijtraken. Want hoe moeilijk gaat het voor Imtech worden om in afgeslankte vorm de rente en aflossingslasten in 2016 te realiseren. Of gaan ze dan weer het geld ophalen bij de belegger middels een nieuwe uitgifte van aandelen. Ik zou daar toch hard over nadenken, hoewel ik me realiseer dat afscheid nemen van je geld een hard gelach is. Maar nu zie ik bestuur en banken een deal maken over de rug van de belegger. Moet je dat dan wel belonen? M.i hebben beiden niet genoeg hun best gedaan om dat te belonen.

    Het geld dat je dan wil beleggen gaat dan wel in een gezondere doorstart.

    Geen belang in Imtech.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links