Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mario Jackson live

Mario Jackson live

 

De euro stijgt iets, maar niet veul. ECB-president Mario Draghi speecht en veel nieuws zegt hij niet. Wel staan er interessante grafieken in zijn presentatie die ik zeker even door zou bladeren, als ik u was. Ik pik er alvast twee uit. Fijn weekend! Eerst maar even samenvattend:

 

 

Het thema van het central bankiers weekendje in Jackson Hole is de arbeidsmarkt. Daar heeft Mario toevallig een dieptreurige grafiek van:

 

 

U wil natuurlijk vooral weten wanneer hij de rente weer eens omhoog kiepert. Nou, dat duurt nog wel even?

 

 

Wel een leuk uitzicht trouwens daar in Jackson Hole:

 

 

En de enige koers die beweegt: EUR/USD:

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 augustus 2014 21:42
    Wat ik al in een ander draadje schreef....stop met LULLEN en ga wat DOEN DRAGHI....laat "je handen (geld-machines en mnaatregelen)" wapperen ipv ouwe-hoeren....Hoe langer er gewacht en gepraat wordt, hoe erger de situatie in de EU-zone wordt en hoe meer geld en maatregelen er nodig zijn om er nog iets van te maken.
  2. bouwdroger 23 augustus 2014 09:42
    Ik vindt dat Draghi het uitstekend heeft gedaan, hij heeft de euro gered en vooral met puur woorden voor stabilisatie gezorgd.
    Daarnaast heeft zijn beleid de regeringen gedwongen hun huishoudboekjes op orde te krijgen, en verspillingen/fraude aan te pakken.
    Geef wel toe dat het een langzame weg naar boven is, maar in mijn ogen wel een duurzame.
    Bij de amerikanen lijken de zaken goed te gaan, maar hun echte test-case komt denk ik nog.
    Geld uitgeven is voor iedereen gemakkelijk, maar de balansen weer afbouwen/op orde brengen,zonder grote verstoringen in de markt is een heel ander verhaal.
    Yellen geeft zelf al aan dat die timing erg moeilijk te vinden.
    Er is dus best een goede kans dat de amerikanen de problemen vooral voor zich uit hebben geschoven.

    M.v.g.

    Tom

    P.S> Politieke spaningen in europa zijn zorgelijk maar kun je draghi niet aanrekenen en kan hij al helemaal niet oplossen.
  3. taurus86 23 augustus 2014 11:37
    Nederland schijnt weer tanks te gaan kopen om in Mali of Nigeria (you name it) ´onze belangen te gaan verdedigen´. De vorige hebben 17 jaar op de Veluwe weg staan rotten.
    Jammer dat we Corus niet meer hebben, maar het kan de werkgelegenheid in IJmuiden e.o. wel een handje helpen.
    Kijk, dat is nou beleid! óf Is dit nou beleid ?.
    Draghi doet zijn best en de coalitie doet zijn best, maar de feiten blijven de feiten. Het ´consumentisme´ loopt op haar eind. Pas als we net als in de jaren 70 ´de Witte merken´ weer op de markt komen, dan is de ´Nieuwe Tijd´ weer aanstaande.
    En dan pas zal kunnen worden geconcludeerd, wat nu al zachtjes geroepen wordt. Er is geen kans voor iedereen om een baan van 40 uur te bemachtigen. Maar de rente gaat weer terug naar haar langjarig gemiddelde, dus het besteedbaar inkomen in Europa zal dik lager zijn dan NU!. De gevolgen van een loonexplosie in ´China en omstreken´ nog niet meegerekend.
  4. z0n0p 23 augustus 2014 11:40
    Als de bank- en beursmannetjes roepen dat Draghi wat moet DOEN, is het natuurlijk oppassen geblazen. Ze zijn er al een keer met de belastingcenten vandoor gegaan en willen de truckje nog best eens opnieuw uithalen. Stunten met andermans geld is alleen weggelegd voor banken en overheden.

    Schulden die niet afbetaald kunnen worden, zullen moeten worden kwijtgescholden (schuldsanering) of onder de zinderende zon van inflatie moeten verdampen. Uitgesloten dat bijvoorbeeld NL zijn bijna 500 miljard staatsschuld ooit zal afbetalen in normale omstandigheden. Ja, de pensioenfondsen plunderen zou een soort ultieme actie kunnen zijn.

    De rente blijft laag, niet om de economie aan te jagen, maar om landen niet over de kling te jagen: bij 6(%) op de fles, was de leus van een jaar 3 geleden. En waarom zou die nu dan niet meer gelden.

    In USA, UK en Japan heeft de geldpers op volle toeren gedraaid. Dat is volgens mij de definitie van geldontwaarding, dus potentiele inflatie. De economische effecten zijn wel zichtbaar, maar staan volgens mij niet in verhouding tot de opgeblazen balansen van de centrale banken. Dan doet EU het volgens mij uiteindelijk toch beter/slimmer.

    "The day the dollar fell" geldt nog steeds en misschien nog wel meer dan een jaar of wat geleden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links