Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming en de stoplosses

Pharming en de stoplosses

Alweer +10% op het complete dagvolume van de laatste tijd, ofwel het is ouderwetsch gezellig bij Pharming. Misschien is dit wel het populairste speculatieve aandeel op het Damrak. Kijk aan, wat hebben we hier? U verzoekt, wij draaien :-)

 

 

Handelaar Diede legt uit hoe naar zijn idee Pharming beweegt en stoplosses spelen daarin volgen hem een belangrijke rol. Vooral als er belangrijk nieuws in aantocht is. Zoals vandaag bijvoorbeeld. Diede houdt een handelstechnisch verhaal - ga het lezen als Pharming-speculant - en concludeert:

Natuurlijk is een fundamentele onderbouwing belangrijk, maar als zoals vandaag onzekerheid hoogtij viert, er wel verkopers zijn en kopers afwachtend, dan kan een koers in nog geen uur met 40% dalen. Zelfs ik, die overtuigd was door wat ik zag, durfde slechts met angst en beven te kopen, uit angst dat er toch ergens nieuws of voorkennis de ronde deed.

Dat laatste is ook iets wat zeer veel voorkomt op de beurs. Heel vaak wordt een koersbeweging toegewezen aan bepaald nieuws. De beweging van vandaag in Pharming toont heel erg duidelijk aan dat redenen vaak achteraf verzonnen worden.

De koersdaling van vandaag werd ingezet omdat er stoploss-orders afgingen. Dit veroorzaakte een daling, WAARNA mensen zenuwachtig werden en er geruchten ontstonden over afkeuring en dus niet andersom!

 


(fullscreen)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. jsj 16 juli 2014 12:44
    "De koersdaling van vandaag werd ingezet omdat er stoploss-orders afgingen. Dit veroorzaakte een daling, WAARNA mensen zenuwachtig werden en er geruchten ontstonden over afkeuring en dus niet andersom!"

    Jahoor. Stoplosses gingen af. Dit kwam door een koersdaling. Die kwam door de "geruchten machine". met, door en voor onbekende reden. WAARNA mensen EN computers zenuwachtig werden, en er meer verkopen kwamen en er meer stoplosses afgingen en mensen zenuwachtig werden en gingen verkopen waardoor stoplosses afgingen........

    Wel andersom dus. Lijkt me. Dus. Succes met het pensioen;)

    J.

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links