Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SNS little securities

SNS little securities

Het is ook de reden dat wij hier op IEX zo min mogelijk over smallest caps schrijven. Zeg maar Lokale Markt. Omzet en vrij verhandelbare hoeveelheid aandelen zijn daar doorgaans zo klein, dat door alleen een naam te noemen er aandacht voor komt en er soms zelfs handel in ontstaat. Wij willen geen koersen beïnvloeden!

Gisteren steeg TIE dus skyhigh op een SNS Securities-advies en Leon opent de discussie. Of beter gezegd, hij stelt dat het huis beter geen (als enige!) adviezen kan geven over aandelen met een marktkapitalisatie van in dit geval 7 miljoen euro. Daar ben ik het he-le-maal mee eens.

 

 

Vandaag tipt SNS Securities AScX-fonds Docdata (nu 136,6 miljoen euro waard) als overnamekandidaat en de koers roetsjt omhoog. Dat kan nog net, hoewel dit fonds met een gemiddelde omzet van een paar ton per dag ook niet al te groot is. De AScX zelf is zelfs zo illiquide, dat er geen opties en derivaten op zijn.

Denk er over na SNS Securities. Ik ben het niet eens met de suggestie van Leon - kom met bewijs, of houd anders je mond - of jullie wel zuiver zijn, maar hanteer minimale criteria voor marktkapitalisatie, omzet en vrij verhandelbare hoeveelheid aandelen om fondsen te volgen.

Klaar. Scheelt een hoop gezeur én dit soort suggesties aan jullie eigen adres.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 mei 2014 11:27
    Helemaal meer eens.
    Schone taak voor ons aller AFM, die horen toch op te komen voor de belangen van de belegger? Maar ja, die geven nooit thuis als het nodig is, neem dit soort praktijken, of predikers voor eigen parochie als Geert S, of wat te denken van de de zonnekoningen van Pharming die braaf al járen de belegger als pinautomaat beschouwen zonder dat de AFM daar wat van zegt..

    Nee, mooie toevoeging hoor, die AFM. Gelukkig kost het de gemeenschap geen belastinggeld, toch:)?
  2. [verwijderd] 27 mei 2014 12:08
    Ik zou eerst maar beginnen bij Business Class van onze Harry; wat daar gebeurt vindt ik meer discutabel dan de adviezen van SNS met betrekking tot de lokale markt. Zolang SNS de adviezen integer zijn, heb ik er geen enkele moeite mee dat er aandacht wordt besteed aan onze kleintjes op de beurs. Op die manier kunnen we er als belegger nog eens kennis van nemen. Als je, bij een positieve analyse, als een malloot op een aandeel stort, zegt dat meer over de domheid van de belegger dan over de analyse. Vaak een prima leermoment. Overigens heb ik geen Tie noch Docdata in portefeuille.
  3. kolenboer 27 mei 2014 13:18
    @AJK, zie je nu wel dat de pers ook geregeerd wordt door de financiele markten? Gisteren waren ze de hele dag aan het vechten in Oekraine. Geen woord in de pers. Bij Reuters was het voorpaginanieuws. Nergens, alleen gisteravond 1 regeltje op Teletekst. Nu vallen de russen Oekraine binnen, nergens iets te zien op het nieuws.
  4. forum rang 6 !@#$!@! 27 mei 2014 13:29
    Ik vind het ook onzin. Je houd zo idd juist de onduidelijkheid en illiquiditeit van de lokalen in stand. Een waarschuwing hiervoor bij een analyse of bericht is meer dan voldoende. Het is immers de eigen verantwoordelijkheid van de koper, als deze maar op een juiste manier geïnformeerd wordt.

    Niet voor anderen denken, dat is nou juist het probleem. Informeren is je verantwoordelijkheid. Beslissen moeten mensen zelf doen.
  5. TheAdmiral 27 mei 2014 14:03
    Tsja, ik vind toch ook dat SNS hier gewoon mee door kan / haast moet gaan. We hebben het gewoon over vrij verhandelbare aandelen met weliswaar weinig omzet, maar degenen die daar transacties in doen weten doorgaans heel goed waar ze mee bezig zijn (gebruiken haast altijd limieten etc.) . Iemand moet toch aandacht aan de 'smaller listed companies' besteden (en dan veel liever SNS dan Harry).
  6. Selwyn D. 27 mei 2014 15:11
    quote:

    Klecram schreef op 27 mei 2014 12:42:

    Merkwaardig.
    Een dergelijke opinie zou betekenen dat microcaps zich nooit zouden kunnen ontworstelen aan hun vegeterend bestaan.
    Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Juist om minder illiquide te worden, zal er meer aandacht uit moeten gaan naar de microcaps.
  7. forum rang 4 Kwiirk 27 mei 2014 16:19
    Arend Jan Kamp stelt het volledig eens te zijn met de stelling dat SNS Securities beter geen adviezen over aandelen met een marktkapitalisatie van
    € 7 mln zoals het gisteren gepubliceerde advies over TIE Kinetix dient te geven. Reden is dat zo'n advies door lage verhandelbaarheid van de aandelen kan leiden tot een te grote beïnvloeding van de koers.

    Ja, inderdaad een vrijwel onbekende smallcap die plotseling in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, ja dat doet wat met de koers. Maar moeten onbekende fondsen dan maar onbekend blijven?

    In het geval van TIE Kinetix is sinds 2008 gewerkt aan structurele versterking van het bedrijf. Vorig jaar is ten koste van 40 - 50% beurswaardevermindering in alle stilte een reverse stock split doorgevoerd waardoor TIE Kinetix pennystock af was. Vorig jaar werd SNS Securities liquidity provider, waardoor de verhandelbaarheid werd verbeterd en sloot TIE Kinetix een contract met SNS voor coverage door business analisten. Juni 2013 kwam het eerste rapport uit met een hold en een koersdoel € 8,75. Na publicatie van de jaarcijfers werd het koersdoel verlaagd naar € 7,30. Per 1 december 2013 vond een majeure overname plaats. Dat heeft geleid tot een relatief sterk 2e kw (jan-feb-mrt) en per 26 mei 2014 een update van het SNS-rapport met een buy en een koersdoel van € 10,-- met de koersstijging van 22% tot gevolg.

    Mij lijkt dat de oorzaak van de koersstijging de onbekendheid van het aandeel is. Een onbekendheid die leidt tot een weggezakte koers en een groot verschil tussen koers, € 6,41 en SNS koersdoel € 10,--. Dat zou reden voor Arend Jan Kamp moeten zijn om eerder meer over small caps te publiceren dan minder.

  8. forum rang 8 aextracker 9 juni 2014 09:03
    TIE KINETIX ; Een klein lokaal genoteerd nederlands beursfonds aktief op software ontwikkeling & applicatie t.b.v. E-commerce kreeg recent aandacht van Vermogensvisie eigenaar & oprichter "Leon Hillen".

    Quote van Leon's eigen website (door Leon zelf goedgekeurd uiteraard) :

    "Leon Hillen is expert op het gebied van stockpicking en mede-oprichter van VermogensVisie.
    Met meer dan 20 jaar ervaring als full-time belegger, handelaar, columnist en beursdeskundige is hij een belegger pur sang. Maar liefst 10 jaar lang heeft hij een geheel openbaar trackrecord opgebouwd aan de hand van verschillende modelportefeuilles die een afspiegeling waren van zijn eigen privé beleggingen. Volg Leon Hillen op Twitter: twitter.com/leonhillen."

    Unquote
    (Leon's modelportefeuille kan betaald gevolgd worden).

    Het fonds TIE Holding o.l.v. oprichter Dick Raman eind jaren negentig, goed getimed voor de internetbubble naar de beurs gebracht, wist onder diens leiding niet te overleven.
    Nieuw \management wat zich inkocht en sindsdien een overlevingsstrijd heeft gevoerd tegen Dick en diens broer Rob Raman (de door Dick aangestelde huiscateraar van oud-TIE Holding) krijgt na 6 jaar voor het eerst aandacht van Leon Hillen.

    Opmerkelijk dat een stockpicking specialist nooit eerder publiek aandacht besteedde aan TIE (inmiddels re-named) KINETIX (dwz ; dat wat alles met elkaar verbind) !
    IEX-man Arend Jan Kamp sluit zich erbij aan. Waarom neemt IEX zelf stelling in deze ?
    Waarom niet n.a.v. een stelling van een particuliere partij met een "commercieel doel" als Vermogensvisie (belangen van Leon zijn betaald te volgen.........) namens IEX stelling nemen ?
    Het was in mijn ogen mogelijk en objektiever geweest wanneer IEX bijvoorbeeld een "beurspanel met meerdere experts" de ruimte had gegeven om hun meningen over TIE KINETIX op een expertforum toe te lichten. Een zgn. specialist panel inclusief SNS's E-commerce specialist Maarten Den Drijver (tevens Docdata volgend e.a. speciale op E-commerce gerichte fondsen) en\of een andere bank die geen belang in TIE KINETIX heeft.
    Waarom niet meteen een "neutrale internet visionair\specialist" als gartner research aan het panel toevoegen ?

    Een dergelijk breder panel kan behoorlijk wat volgers naar het IEX forumm trekken en veel waarde voor particuliere beleggers kunnen betekenen. Het waardeert de IEX site op , tot "bron van kennis en inzicht".
    Iets wat IEX-Elsevier , lees AJ Kamp zou kunnen interesseren, toch AJ ?

    Nu ontstaat bij mij een beeld van "de ene digitale www-hand helpt de andere" met wederzijds welbevinden. Dit t.k.v. een klein nederlands fonds, doordat een "schijn van belangenverstrengeling door Leon wordt gecreerd". Gevalletje van "jammer maar helaas", maar wel herkenbaar nederlands.

    Jammer ook dat de eerdere neerwaartse koersbijstelling door SNS van TIE KINETIX aan Leon is voorbijgegaan.
    De laatste 5 jaar hebben geintereseerde beleggers Leon helaas niet bij een TIE KINETIX AvA kunnen ontdekken.
    In dat geval had Leon Hillen bij TIE KINETIX "een club van toegewijde, serieuze en vasthoudende managers \ eigenaars waargenomen (Quote Jan Sundelin op een AvA 2008 ; "Wij willen van TIE een nederlands hoogwaardig technologisch software bedrijf maken , wat wereldwijd succesvol wordt en waar Nederland weer trots op kan zijn"). En dat voor een manager van zweedse origine.

    Managers en RvC die ondanks 2 diepe lastige economische crises en een zwaar tegenwerkende broer van de voormalige TIE oprichter (t\m inmiddels een schade staat procedure) TIE KINETIX eindelijk in de goede richting lijken te duwen.
    Zie daar ; "De NL vrijheid van meningsuiting viert hoogtij", door een hard werkend klein bedrijf wat zelf geen opzichtige publiciteit zoekt, met een zure saus van verdachtmaking vanuit SNS te bedienen.

    Ik begrijp, dat Leon geen positie heeft, TIE KINETIX geen aandacht heeft gegeven in lastige tijden en ook nu geen diepgaande interesse heeft in TIE KINETIX.
    Deze stockpick gaat daarmee aan Leon voorbij ?

    De tijd zal leren of zijn gouden stier terecht voor het laatst in 2008 is toegekend. Ook dat is toevalligerwijs alweer 6 jaar geleden en na de enorme beurshype, waarin iedereen vanaf de camping rendement kon voorspellen en maken.

    M.b.t. TIE KINETIX gaat het om te kijken in de toekomst en te oordelen of het bedrijf groeipotentie heeft. E-commerce gerelateerde software en ontwikkeling blijkt een speelveld waar dubbelcijferige groei in zit. Dat heeft wereldwijd erkend ICT marktonderzoeks bureau Gartner als "magic quadrant benoemd". In dat Quadrant heeft Gartner micro-specialist TIE KINETIX opgemerkt. Een beschouwende brede analyse over de sterkte en zwaktes van TIE KINETIX, kunt U gratis uit het nieuwsartikel van Gartner tot U nemen, zie elders het TIE forum. Daar is geen betaalde vermogensvisie site voor nodig.

    Mijn conclusie na > 20 jaar particulier beleggen ; Pick Uw stocks o.b.v. eigen kennis. Vier successen, leer van fouten en beleg met beleid (....en geld wat U niet nodig heeft).

    Tracker
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links