Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBMO, Randstad, Imtech & Tom2

SBMO, Randstad, Imtech & Tom2

SBM Offshore is maandag een veel besproken aandeel geweest tijdens de Hollandsche Aandelenavond georganiseerd door Royal Bank of Scotland en beleggerswebsite IEX. Van de vier analisten selecteerden twee fundamentele marktvorsers het fonds als favoriet, terwijl een technisch analist het juist een ideale shortkandidaat noemde.

Corné van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds en Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers, beide kijkend met een fundamentele blik, kozen voor de oliedienstverlener.

Van Zeijl noemde SBM Offshore "erg goedkoop", terwijl Versteeg het fonds typeerde als ondergewaardeerd en adviseerde om niet naar het verleden te kijken, maar naar het toekomstig potentieel. De boete voor de smeergeld affaire is een donkere wolk boven SBM Offshore, maar wel een die uiteindelijk behapbaar is volgens de analist van Theodoor Gilissen Bankiers.

Opvallend was dat technisch analist Nico Bakker SBM Offshore juist verkoos als favoriete shortkandidaat. Het technische plaatje is volgens Bakker "negatief getint".

Versteeg en Van Zeijl kozen verder gezamenlijk voor Randstad, terwijl ASML Holding de top drie van de analist van Theodoor Gilissen Bankiers compleet maakte. Imtech complementeerde de drie favorieten voor de fondsbeheerder van het SNS Nederlands Aandelenfonds.

Technisch analist Edward Loef koos voor Unilever, Ahold en Corio als meest kansrijke Nederlandse aandelen en Bakker voor AkzoNobel, TomTom en Delta Lloyd Groep.

Juist TomTom was voor Versteeg het fonds om short te gaan. De belangrijkste overweging voor de analist was de concurrentie die TomTom ondervindt door Google. Volgens Versteeg is het lastig concurreren met een gratis product, wijzend op Google Maps.

Loef adviseerde om Philips short te gaan en Van Zeijl koos voor KPN.

Het afgelopen jaar scoorde het mandje aandelen van de kenners van de vorige Hollandsche Aandelenavond, bestaande uit SBM Offshore, ASML, DSM, Corbion, Philips, KPN, ING Groep, Delta Lloyd, Wereldhave en Randstad een rendement van bijna 21 procent. De AEX deed in deze periode 11,5 procent.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 pwijsneus 13 mei 2014 07:48

    Jacko's Portefeuille
    Beursgorilla Jacko, de behaarde vermogensbeheerder van de financiële website BeursGorilla, heeft al 13 keer de AEX verslagen in 14 jaar. Alleen in 2011 behaalde de AEX een beter rendement. In 2013 behaalde Jacko een positief rendement van 39,86 procent. Ook de AEX eindigde positief, maar scoorde lager met een rendement van 17,24 procent.

    Jacko behoort tot de beste beleggers van Nederland. Voor 2011 heeft hij elf jaar lang een hoger rendement dan de AEX-index weten te behalen. En ook in 2012 en 2013 behaalde Jacko een hoger rendement dan de AEX. In zijn veertienjarig bestaan wist Jacko in totaal een positief rendement van 108 procent te behalen over zijn vermogen. Dit in schril contrast tot de AEX index welke over de afgelopen dertien jaar een negatief rendement behaalde van 40,56 procent.
    De portefeuille van BeursGorilla Jacko bestaat uit tien fondsen, willekeurig geselecteerd uit de Nederlandse AEX, AMX en AScX indices. De waarde van de portefeuille en de rendementen ten opzichte van de verschillende indices worden dagelijks bijgehouden.

    Deze heren bevinden zich in goed gezelschap ;)

  2. [verwijderd] 13 mei 2014 09:13
    Imtech als één van de favorieten van het SNS Nederlands Aandelen Fonds ?????? Waar is dat op gebaseerd ? Gezien de huidige neerwaartse trend geloof ik eerder in het shortadvies van Nico Bakker. Onduidelijk is bij dit fonds waar ergens een bodem cq steun ligt.

    Aanstaande donderdag is er een trading update. Misschien komt er dan iets meer duidelijkheid over het financiële reilen en zeilen van Imtech.
  3. [verwijderd] 13 mei 2014 17:26
    Ik mis Heijmans in het rijtje. Oer Hollands bedrijf dat veel tegenslag heeft gehad (kredietcrisis, eurocrisis, politiek getreuzel en het laatcyclische karakter) maar de boel nu weer op de rit heeft na reorganisatie en zware emissie (2009). Het bedrijf is optimaal gepositioneerd om maximaal te gaan profiteren van het verdere herstel in de woningmarkt. Koers komt van een astronomische 140 euro en is vanaf de 5,25 low in 2012 bezien weer aan een mooie opwaartse beweging bezig.Mijn koersdoel voor dit aandeel: 30 euro eind 2015.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links