Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech qommer en qwel?

Tech qommer en qwel?

Beleggers dansen voorbeurs Wall Street alweer de polonaise rond Apple (+8%) en Facebook (+5%). De Nasdaq 100 future feest mee. Kortom, het tech-feest gaat weer door? Ho, lees daarvoor even het wedstrijdverslag van de KW1-cijfers van Qualcomm gisteravond. Die vielen tegen en het aandeel staat nu -4%.

Qualcomm? Wat is dat nou weer? Leert u het maar snel kennen, want het is een cruciaal tech-fonds. Het bedrijf maakt allerlei dingetjes en datjes hardware voor vooral mobiele devices als smartphones, tablets, intussen ook al horloges en ongetwijfeld ook die smart-brillen, of hoe die dingen ook maar mogen heten.

Zoals in China Foxconn zowat voor alle merken de uiteindelijke producten maakt, zo levert Qualcomm weer haar hardware aan al die concerns. Het maakt voor het bedrijf bij wijze van geen bal uit of er nou veel iPhones worden verkocht of Samsungs, of wat er nu op dit moment ook maar hip en hot is.

Dat juist Qualcomm worstelt zegt naar mijn smaak meer over de tech-markt dan dat gigantische aandeelhoudersverwenpakket van Apple - het concern heeft géén nieuwe producten en verlaagt outlook, vergeet dat niet! - of dat Facebook zeer succesvol is met mobiele sales. Loopt u maar even meemet CNBC:

Qualcomm wrestles with a smartphone market that is losing steam and shifting to China. With expansion in the smartphone industry moving away from wealthy markets such as the United States and toward China and other developing countries, where consumers favor less expensive devices, Qualcomm's once-impressive revenue growth is tapering off and it is focusing on costs to preserve its profitability.

Dit ene zinnetje zegt denk ik meer over de huidige technologiemarkt dan al het feestgedruis bij Apple en Facebook, maar dat moet u zelf bepalen. Besluit ik met een filmpje met ene Warren Buffett over tech-aandelen. Bij mijn weten heeft hij er nog nooit een gekocht, want de goede man koopt nooit iets wat hij niet begrijpt.

En van die tech-aandelen heeft hij de ballen verstand, iets wat hij zelf gretig benadrukt. Misschien is hij juist daarom wel de aangwezen persoon om iets zinnigs te zeggen over mogelijkehypes. overwaardering en bubbelvorming, of wat er ook maar over deze markt wordt gezegd.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 24 april 2014 20:57
    He AJK, ms heb ik het gemist vandaag in de berichtgeven, maar gisteren wel de vooraankondiging van de Cijfers van 'Nederlands' trots NXPi, maar niet de uitslag?

    Bij deze :-)

    NXP Semiconductors beats by $0.07, beats on revenue • 3:36 AM
    •NXP Semiconductors (NXPI): Q1 EPS of $0.98 beats by $0.07.
    •Revenue of $1.24B (+14.8% Y/Y) beats by $10M.

    Dus geen Qommer en Qwel vooralsnog, hooguit een verschuiving.
    Oude techreuzen doen het even wat minder (3M, IBM's)

    ps Qualcomm qomt er wel weer bovenop
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links