Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kansen voor Pasen

Kansen voor Pasen

AMD

AMD komt voortdurend op mijn radar. De recente sell-off heeft het fonds alleen maar aantrekkelijker gemaakt. De afgelopen drie cijferseizoenen heeft AMD teleurgesteld en daalde het fonds flink na bekenmaking van de resultaten. Iedere keer noteerde AMD echter ook op een nieuw high. Dit is nu niet het geval.

De verwachtingen zijn getemperd en beleggers zijn voorzichtig. Juist nu is daarom het moment om het aandeel op te pikken voor de cijfers. Voor het eerst gaat men bij AMD niet uit van een turnaround en juist dan is de kans groot dat er iets moois gepresenteerd wordt.

Daarnaast is het een beetje een nu-of-nooit moment. Als AMD nu niet met goed nieuws komt is het zo goed als game-over. Bovendien biedt Citi nu een speeder long AMD aan met een aantrekkelijke risico/rendements-verhouding. De BEST speeder long 3,65 (DE000CF808B6) wordt bijna zeker uitgestopt en loopt waardeloos af in het geval van een tegenvaller, maar in het geval van een goed cijfer gaat de speeder een aantal keer over de kop.

Crocs

Het aandeel Crocs is allang de hoogvlieger niet meer als die het was op het moment dat heel de wereld op de vrolijke plastic sandaaltjes liep. Terecht. Twee seizoenen geleden dook het aandeel in elkaar omdat het opnieuw met een tegenvaller naar buiten kwam.

Eind december 2013 waren de verwachtingen dan ook zo laag, dat het aandeel direct omhoog schoot op meevallend nieuws. Rond de kwartaalcijfers is er beweging genoeg dus. Daar buiten liggen de Crocs er maar doods bij.

 

Verwachtingen zijn deze keer niet aanwezig, al lijkt het aandeel in de verkoop gedaan te worden richting de cijfers. Ik denk dat de vorige meevaller de laatste keer is geweest. Crocs waren een leuke rage, maar deze rage is voorbij. Ik ga uit van slecht nieuws. Waar kan ik short?

Op moment van publiceren heeft de schrijver positie in AMD en geen positie in Crocs. De schrijver heeft mogelijk wel andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links