Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech ná de afstraffing

Tech ná de afstraffing

Het cijferseizoen is losgebarsten. Ik zet 4 aandelen voor u op de rij en schets het meest waarschijnlijke scenario op basis van de grafieken. Na de bel op Wall Street komen de eerste techgiganten met kwartaalcijfers naar buiten. Aan de hand van de grafiek bekijk ik het meest voor de hand liggende koersverloop.

Ik wil benadrukken dat ik mij bijna niet bezig houdt met de daadwerkelijke cijfers, maar vooral kijk naar de risico/rendement-verhouding als ik een positie inneem vóór de cijfers. Op basis van steun- en weerstandszones, eerdere kwartaalcijfers en vooral de verwachtingen van beleggers, maak ik een inschatting en speel ik middels speeders in op de cijfers contrair aan de verwachting. Ik handel naar het minst verwachte scenario. Als ik fout zit, maak ik een klein verlies. Als ik gelijk krijg gaat het aandeel significant mijn richting in. 

Eerder dit jaar is er met de Marktgevoel speeder portefeuille een leuke rit gemaakt met Sandisk. Daar lijkt nu weer kans toe. Als een echt momentum-aandeel is Sandisk de laatste week flink afgestraft. Het bedrijf timmert echter goed aan de weg en de opwaartse trend is vorig jaar al ingezet. Op dit soort dips is het juist een goed koopmoment. Bij correcies van de proporties die nu optreden worden vaak alle aandelen over één kam geschoren. Juist dan is het de truc om aandelen op te pikken die onterecht zijn gedaald.

 

 

Ik denk dat met Sandisk de risico/rendement-verhouding in het voordeel ligt van de koper. Sandisk heeft nog geen enkel cijferseizoen teleurgesteld en gezien de opkomst van flash-geheugen, zie ik niet in waarom daar nu een uitzondering op zou komen. Mijn koersdoel is de all-time high van 85 dollar.

IBM

Correctie? Waar? Hoezo? IBM stampt stevig door richting de 200 dollar en heeft van correcties geen last. Juist dat maakt het een gevaarlijk aandeel. Bij goede cijfers zullen er nog maar weinig kopers toeslaan omdat de koers al zoveel is opgelopen. Bij tegenvallend nieuws duiken er des te meer verkopers op. 

 

 

Ik vind IBM daarom de ideale kandidaat om voor de cijfers te shorten. Dat past bovendien in het marktbeeld en dalende tendens van de beurzen als geheel. Mijn koersdoel is 180 dollar. 

Amazon

Amazon is in minder dan twee maanden tijd 30% gedaald. Beetje overdreven wellicht, maar het aandeel was dan ook enorm hard opgepompt zonder duidelijke reden. Amazon.com is een van de techgiganten geworden die een waardering heeft van tig keer de winst. 

 

 

Vorig cijferseizoen stelde het bedrijf teleur en deden beleggers het aandeel in de verkoop. Uit angst voor een nieuwe sell-off wordt er nu nog voor de cijfers afscheid genomen van het fonds. Dat biedt kansen. In het geval van opnieuw een tegenvaller zal het aandeel nog een beetje wegzakken, maar bij een meevaller stromen de kopers opnieuw toe. 

Citi heeft bovendien een leuke BEST speeder die bijna uitgestopt wordt. In het geval van een daling verliest een belegger maximaal zijn inleg, in het geval van de door mij verwachte meevaller kan de speeder flink over de kop gaan.

Google

U begon zich al af te vragen waar Google bleef. Om eerlijk te zijn vind ik Google niet meer zo'n interessant aandeel. De bewegingen rondom de kwartaalcijfers zijn enorm en het is altijd weer de vraag of het bedrijf opnieuw kan verrassen, maar heel de wereld kijkt al naar Google. U heeft hierboven Sandisk voorbij zien komen. Ook Sandisk is een bekend bedrijf, maar hier ligt honderd keer minder focus op dan op Google. 

Google aandelen zijn verdubbeld de laatste twee jaar. Geheel terecht, want het bedrijf timmert nog steeds hard aan de weg. Google is allang veel meer dan een simpele zoekmachine. Toch blijft het ieder jaar weer spannend hoe het ervoor staat met de cost per click en hoeveel advertentieinkomsten er gegenereerd zijn via Google Adwords.

Momenteel ontstaat er een bodem en steunzone op de 540 dollar. Als Google vanavond beleggers kan plezieren zie ik het goed in en zie ik een flinke stijging tegemoet.

De downside van het verhaal is dat bij een tegenvaller direct iedere steunzone gebroken wordt en de weg omlaag een flinke valt biedt. Hierdoor is er geen edge te vinden in de risico/rendement-verhouding en blijf ik van Google af voor de cijfers. Na cijfers is het wel weer een mooi aandeel om mee te (ver)kopen met de rest van de beleggers.

 

Disclaimer: De informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Mijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. Op moment van publiceren heeft de schrijver positie in Sandisk (speeder long DE000CF50N39), IBM (turbo short NL0010438867) en Amazon (speeder long DE000CF503Q1) en geen positie in Google. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links