Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Help, de rente is laag!

Advertorial

Veel beleggers hebben obligaties of andere vastrentende waardes in portefeuille. Jarenlang waren de rendementen onder invloed van de alsmaar dalende rente over het algemeen fraai. Maar de tijd van structurele rentedalingen ligt achter ons. Het wordt dan ook steeds lastiger om het defensieve gedeelte binnen de beleggingsportefeuille adequaat in te richten. Maar gelukkig zijn er alternatieven om het meer behoudende deel van de portefeuille degelijk en passend in te richten.

In het e-book biedt Wijs & van Oostveen u een zestal alternatieven voor het defensieve gedeelte van uw portefeuille aan. Alternatieven die  toegesneden zijn op de huidige markt en juist nu van pas kunnen komen.

Zoals obligaties van landen behorend tot de emerging markets. Landen, die hun financiële zaken vaak beter op orde hebben dan menig Europees land. Met rendementen van 6% tot wel 9%.* Plus tips waar je op moet letten bij het selecteren van deze obligaties of beleggingsfondsen die in deze obligaties beleggen.

MKB-obligaties

Een goed alternatief voor de lage rente vormen ook de zogenaamde MKB-obligaties. In Nederland komt de markt voor deze obligaties maar moeilijk van de grond. Bij onze Oosterburen is er de laatste jaren een professionele markt ontstaan waarin miljarden omgaan. Vaak obligaties uitgegeven door grote Duitse bedrijven met een lange en succesvolle historie. Deze obligaties hebben effectieve rendementen van gemiddeld 6%.*

Ook aandacht in het e-book voor converteerbare obligaties. Met een convertible geniet je als belegger aan de ene kant van de zekerheid van een “gewone” obligatie, maar aan de andere kant kan je een rendement maken dat in de buurt komt van een aandelenbelegging.*

Ook hier weer tips hoe je de beste obligaties of fondsen kunt selecteren. Daarnaast in het e-book ook nog aandacht voor de interessante alternatives, vastgoed en hoogdividendaandelen gecombineerd met gedekte callopties.

Vraag hier het e-book aan en ontvang het direct in uw mailbox.

Het e-book wordt u aangeboden door het Blue Value Fund.

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. Deze vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 april 2014 11:53
    Spaarrekeningen hebben ook een lange en succesvolle historie.
    Met rendementen van 6% tot wel 9%.*

    * De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. Deze vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links