Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het grote social media-blog

Het grote social media-blog

Facebook onder vuur. Sjoemelt het bedrijf met likes? Deze video gaat intussen viral op You Tube:

Gek aandeel dat Facebook. In de ene plaats is het een fonds dat drijft op hoop op - de koerswinstverhoudingen et cetera wil u echt niet weten. Aan de andere kant: als ik deze gestaag oplopende grafieken zie, dan is het alsof ik naar een degeliijk, stabiel, oersaai groeiend dividendaandeel zit te kijken. Unilever ofzo.

 

 

Twitter?

Discussies genoeg ook: is Facebook een blijvertje, een winnaar, of zijn we het over vijf jaar vergeten? Geldt ook voor Twitter. Dat heeft ook een kwaliteitsprobleempje?

Ik heb het zelf ook: de laatste tijd een hoop vage, niet-Nederlandstalige volgers. Blijkbaar slaan ook hier de clickfarms toe. Mooie kanshebber voor buzzword 2014 trouwens. In het filmpje bovenaan wordt uitgelegd wat deze klikfabrieken zijn en hoe ze werken. In het kort: volgers en likes op bestelling

Dat Facebook en Twitter zo uitzinnig staan genoteerd heeft natuurlijk álles te maken met dat iedereen op de beurs doodsbang is de nieuwe Microsoft, Apple, Google en Amazon te missen. Net als Facebook en Twitter debuteerden deze fondsen ooit ook als belofte en bleken uiteindelijk pure goudmijnen.

Dat daar tientallen en misschien honderden aandelen tegenover staan die dat niet werden maar door het putje gingen, vergeet iederen altijd gemakshalve.

 

 

LinkedIn?

Maar goed, welk sociaal medium gaat het worden? Leuk plaatje van mijn oud-collega Marcel Molenaar die nu voor LinkedIn werkt. Klik voor groot. Als ik zit zo zie dan ben ik zelf geneigd voor LinkedIn te kiezen. Een wat ouder publiek dat niet bij de eerste beste hype zijn biezen pakt (Hyves!) en het is een zakelijk netwerk.

Schop maar als ik het verkeerd heb:

  • Facebook is vooral voor selfies, foto's van feesten, partijen, vakanties, afgehaalde sushi, pony's en cavia's. Ik heb er zelf ook eentje, maar ik heb er niks mee, kan er niks mee en doe er niks mee
  • Twitter is vooral eerst wat impulsief roepen en dan nadenken. De een doet dat wat sneller dan de ander, want ook vandaag twitteren nog mensen doodleuk de uitslag van die 5000 meter schaatsen zaterdag. Twitter is wel i.d.e.a.a.l. voor waan van de dagschreeuwers zoals ik :-)
  • Pinterest en Instagram ken ik eigenlijk niet, ik zie er het nut niet van in en ik ontdek er niets unieks aan dat voor een killer stock zou kunnen zorgen. Let wel, deze bedrijven zijn (nog) niet beursgenoteerd

LinkedIn dus. Tja, hoewel u niet zoveel hoort over dit aandeel en het zeker geen hype is (geweest à la Facebook of Twitter) weten beleggers het echt wel te vinden:


(fullscreen)

 

Die fundamentals zijn ook duidelijk: u belegt in een droom en gokt op koerswinst. Want veel echte waarde is er nog niet. Wat niet is kan komen, maar dat is dus precies waar het om gaat bij deze aandelen: wordt het de jackpot of vergetelheid?

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links