Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming en Heijmans uit AMX

Beursblik: Pharming en Heijmans uit AMX

NYSE Euronext zal bij de komende herweging op 20 december biotechbedrijf Pharming en bouwer Heijmans uit de AMX verwijderen. Dit verwachten analisten van UBS, die tevens rekenen op een entree van adviesbureau Grontmij en fietsenfabrikant Accell Group in de Midkap.

De analisten baseren zich op de nieuwe selectiecriteria die beursbedrijf NYSE Euronext zal gaan hanteren. Eén van de nieuwe criteria is dat fondsen over een periode van drie maanden gemiddeld niet onder de 0,50 euro waard mogen zijn, een criteriapunt waar Pharming niet aan kan voldoen.

Nieuwe selectiecriteria voor stabiliteit
Voor de AEX rekenen de analisten van UBS niet op een wijziging van de samenstelling.

NYSE Euronext gaat vanaf maart 2014 de AEX-index samenstellen op basis van vrij verhandelbare marktkapitalisatie in plaats van handelsomzet. Dit om de stabiliteit in het selectieproces te vergroten en om de Amsterdamse markt van NYSE Euronext goed te blijven weergeven, zo stelde het beursbedrijf.

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven.

Meer over ABM Financial News

Recente artikelen van ABM Financial News

  1. 13 sep Klein verlies voor AEX
  2. sep '22 'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op' 2
  3. mrt '22 Cabka maakt zich op voor eerste handelsdag in Amsterdam

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 december 2013 18:07
    quote:

    adje. schreef op 4 december 2013 17:42:

    Ik ga er dan dus maar vanuit dat ze in de ascx genoteerd worden,of is dit een stomme vraag?
    Ja.

    Overigens kun je hier de AEX volgens de nieuwe regels zien:
    www.behr.nl/koersen/indices

    Volgens dat overzicht zouden er vier fondsen in de AEX bijkomen. Weet niet precies waar de discrepantie vandaan komt.

    EDIT: Iets te snel gereageerd. De nieuwe criteria gaan pas in maart 2014 in en dit bericht gaat over december 2013.
  2. Warren Buffet Fan 5 december 2013 01:31
    quote:

    schreef:

    Eén van de nieuwe criteria is dat fondsen over een periode van drie maanden gemiddeld niet onder de 0,50 euro waard mogen zijn, een criteriapunt waar Pharming niet aan kan voldoen.


    En Heijmans? Waarom gaat deze uit de AMX? Dit fonds is de laatste periode fors gestegen.
  3. [verwijderd] 5 december 2013 08:21
    quote:

    Warren Buffet Fan schreef op 5 december 2013 01:31:

    [...]

    En Heijmans? Waarom gaat deze uit de AMX? Dit fonds is de laatste periode fors gestegen.
    Voor de midkap worden de nieuwe criteria al gebruikt die voor de AEX pas in maart gaan gelden.
    Dat betekend de free float weighted market cap en waarschijnlijk is de free flaot van Heijmans laag waardoor ze er slecht uitspringen door deze regel wijziging.

    free floats kun je opzoeken op de euronext pagina bij notices moet je maar even kijken onder de notices van de indices en dan datum range de 3de woensdag van september daar staan de herwegings criteria van september en daar staan ook alle free floats bij.

    Waar je normaal als criterium de omzet * de koers had van alle transacties gedurende een periode en dan ging kijken wat de ranglijst was kijk je nu naar de market cap op peil moment en daar haal je dan het gedeelte in vaste handen volgens euronext vanaf.
  4. [verwijderd] 5 december 2013 08:29
    En over de index voorspelling van Behr: Behr gebruikt de nieuwe aandelen uit de emissie niet dus die staan bij Behr op 25 maar dat is niet correct maar die staan op 14!

    Waardoor het nog spannend wordt zo te zien tussen Vopak en OCI en dat wordt dus afhankelijk van hun koers prestatie vanaf nu tot aan 31 januari.
    Persoonlijk vind ik OCI duur en Vopak neutraal gewaardeerd.
  5. [verwijderd] 23 januari 2014 13:51
    het maakt niets uit waar pharming wordt ingedeeld want het is een nep aandeel dat eigenlijk nergens thuishoort, maar goed.zolang je maar betaald om te mogen genoteerd worden in de euronext maakt het verder niets uit (zie antonov sns getronics world on line homburg enz.enz) die noteringen zeggen niets of hoe een onderneming ervoor staat en of ze wel daadwerkelijk goed zijn in betrouwbaarheid.
  6. [verwijderd] 23 januari 2014 14:09
    nepaandeel? vooruitzichten lijken mij wel behoorlijk. wil niet veel zeggen, begrijp ik ook wel, maar ben je nu niet wat te negatief. Doorbraak van hun middel in Amerika zou toch grote vooruitgang zijn?
    Kan uit je uitleg wel begrijpen dat je geen echte voorstander bent van Pharming...toch bedankt
  7. [verwijderd] 23 januari 2014 14:25
    Ik heb al jaren dit aandeel pharming in de portefeuille,en nog trouwens maar dit aandeel is zeer onbetrouwbaar en vaag in vooruitzichten die van de een op de andere dag zomaar veranderen in een fiasco,Zoook weer de afgelopen tijd is dit aandeel weer in opspraak en is er veel verdiend en verloren op pharming.De directie die deelt dan mede dat ze nergens van weten waarom en waarvoor pharmng in de belangstelling staat en geeft verder geen mededelingenhoe ze ervoor staan en of het toch wel enigzins terecht is dat de koers mag stijgen omdat Dit alles heeft dan te maken dat je als directie erg tekort komt in geloofwaardig van je onderneming,en het hierdoor meer en meer een gokaandeel is geworden dat eigenlijk geweerd zou moeten worden op de notering dit alleen al om beginnende beleggers erin te laten trappen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links