Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Alternatieven voor sparen

Alternatieven voor sparen

Wat mij opvalt aan de discussie over de zogenoemde spaartax, oftewel de vermogensrendementsheffing, is dat veel spaarders met oogkleppen op kijken naar het fictieve rendement dat de overheid momenteel berekent. Veel spaarders klagen hierover en sommigen procederen zelfs tegen de staat.

Er zijn gelukkig ook degelijke alternatieven voor sparen. Dus: zet uw oogkleppen af en lees verder.

Rendement

Het beleggingslandschap is de laatste jaren in een fors tempo veranderd. Hierdoor zijn er allerlei nieuwe interessante mogelijkheden die een substantieel hoger rendement bieden dan sparen.

Als (beginnend) belegger wordt u momenteel vorstelijk beloond. U moet echter wel weten met welke partij u in zee gaat. Bij een verkeerde keuze kan een fantastisch beloofd rendement omslaan in een nachtmerrie!

Alternatieven

Juist hier kan een beleggingscoach van toegevoegde waarde voor u zijn. Hij kan u begeleiden bij de vele alternatieven die u heeft. De beleggingscoach weet het bekende kaf van het koren te scheiden. Uiteindelijk maakt u de keuze maar dan wel met een gerust gevoel.

Welke mogelijkheden zijn er?

  • beschermd beleggen in aandelen
  • degelijke crowdfundingleningen
  • hypothecair gedekte vastgoedleningen

Deze alternatieven bieden een direct rendement tussen de 5 en 8% met een neutraal risicoprofiel.

Samen beleggen

Veel spaarders griezelen van het idee om te beleggen. De gedachte aan risico’s en vermogensverlies schrikt af. Meestal kiezen ze voor de schijnveiligheid (en ontevredenheid) van 0,5% spaarrente.

Let wel op: bij de huidige rente maakt u als spaarder een gegarandeerd vermogensverlies rekening houdend met inflatie en belasting. Het loont dus de moeite om u te verdiepen in de mogelijkheden van beleggen.

Een onafhankelijke en ervaren beleggingscoach kan u hierin dus begeleiden en laten zien wat de kansen en risico’s zijn. Zo stijgt uw vermogen op een rustige manier. Vaak is overstappen naar een andere bank of beheerder niet eens nodig en kunt u doorgaan bij uw huidige bank in een ander (goedkoper) serviceconcept.

Wilt u een appeltje voor de dorst realiseren? Verruim uw blik en zet in op andere mogelijkheden. Besluit u toch te blijven sparen, dan bent u zich in ieder geval bewust van de mogelijkheden.

Meer Beleggingsideeën van Voordegroei

Dit artikel is geschreven door Marcel Ameling van Sambeco, een gastauteur van Voordegroei.


Het auteursteam van Voordegroei bestaat uit Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies. Alle informatie over het investeringsaanbod en mogelijkheden van financiering bij Voordegroei vindt u op de website. Voordegroei heeft een ontheffing bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links