Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Daar is de groei!

Daar is de groei!
3D-printing
-34,20% *

Er resteren nog minder dan drie maanden van dit tot dusver niet al te inspirerende beursjaar. Immers, per saldo zien we al weer een lange tijd een zijwaarts bewegende beurs. Dat is ook eigenlijk niet erg verwonderlijk. Want de economische groei is laag. Maar inspiratie is gelukkig wel te vinden. En rendement ook!

De economische groeicijfers zullen de komende jaren in ons land en in heel Europa niet hoog zijn. In China vertraagt de economie. In de Verenigde Staten zijn de groeicijfers naar beneden bijgesteld. Maar ook nu zijn er sectoren en niches te vinden waar de groei wel degelijk hoog is.

Nieuwe technologie is nogal eens een motor voor die groei. Dat speelt zeker een belangrijke rol bij medische apparaten, die nu door ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld worden aangeschaft.

Medische apparaten

Voor deze markt verwacht het Britse onderzoeksbureau Visiongain de komende jaren een jaarlijkse groei van 5,6%. Het mooie is dat deze apparaten de zorgkosten – het hoofdpijndossier in de westerse wereld – helpen omlaag te brengen.

Want de kostbare opnametijd in ziekenhuizen wordt bekort, draagbare medische apparaten verminderen complicaties bij patiënten, enzovoort.

Beleggers die de Trend Medische Apparaten – een selectie van twintig internationale aandelen – van Trend Invest in portefeuille hebben, boekten de afgelopen twaalf maanden een rendement van +24,3%.* Een stuk hoger dan de AEX in diezelfde periode: +3,9%. 

Robotica

Robotica is ook zo’n sector waar de ontwikkelingen elkaar in een razend tempo opvolgen. Robots worden niet alleen steeds vaker ingezet in de medische wereld, bij operaties. Maar ook in de zorg, voor het in en uit bed tillen van bedlegerige zieken en ouderen.

De groeiverwachtingen zijn dan ook prima voor robotica. Marktonderzoeksbureau IDC verwacht de komende jaren rond de 17% groei per jaar. Dat resulteert ook in een mooi twaalfmaands rendement voor onze Trend Robotica – negentien aandelen uit onder meer de Verenigde Staten, Japan en Duitsland: +20,3%.* 

3D-printing

Maar ook andere meer of minder technologisch gedreven ontwikkelingen en trends als 3D-printing, duurzame energie en gezonde voeding groeien razendsnel. Voor 3D-printing verwacht Wohlers Associates voor de komende vijf jaar een groei van 500%!

Bij 3D-printing zie je nu onder meer dat er steeds vaker betaalbare en goede protheses worden geprint voor volwassen en kinderen in Afrika die een ledemaat missen. Mooie toepassingen! Het rendement is ook prima: +27,9% in de afgelopen twaalf maanden voor de Trend 3D-Printing.*

Beleggers kiezen voor groei

Gezien de groeiverwachtingen voor Europa, de Verenigde Staten en Azië, zullen de komende tijd de beurzen waarschijnlijk niet echt omhoogschieten. Dat neemt niet weg dat de hierboven genoemde sectoren en trends wel degelijk inspiratie bieden. Daar is de groei! En daar kunt u uw voordeel mee doen. 

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van de Trend is berekend van 17 oktober 2015 t/m 17 oktober 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links