Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Tech in het ziekenhuis

Tech in het ziekenhuis
Medische apparaten
6,40% *

De nieuwste generatie medische apparaten brengt enorme voordelen met zich mee. Want met de meest recent geïntroduceerde draagbare en zelfs geïmplanteerde medische apparaten zoals pacemakers en insulinepompjes voor diabetici worden complicaties vermeden.

En de nieuwste generatie medische apparaten voor ziekenhuizen leidt tot betere diagnoses en kortere ziekenhuisopnames. Hierdoor worden de zorgkosten dus juist lager. En die zorgkosten zijn een belangrijk hoofdpijndossier in de westerse wereld.

Medische apparaten worden door de voortschrijdende verbeteringen van computerchips, steeds beter, kleiner en efficiënter. En hoewel deze apparaten niet goedkoop zijn, helpen ze paradoxaal genoeg toch de oplopende kosten van de gezondheidszorg – die door de vergrijzing alleen maar toenemen – in toom te houden.

Dat komt omdat ze complicaties bij patiënten voorkomen. En met apparaten die in ziekenhuizen worden gebruikt, zoals operatierobots, kunnen ingrepen nauwkeuriger uitgevoerd worden. Waardoor kostbare opnametijd verminderd wordt.

De nieuwste generatie van deze apparaten wordt nu door ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld gekocht.

Voorbeelden

Protonentherapie voor bestraling is zo’n voorbeeld van een nieuwe techniek. Het Amerikaanse Varian Medical Systems brengt deze apparaten op de markt. Hiermee kan de dosis straling nauwkeuriger worden toegediend. Waardoor er minder straling komt in de normale weefsels. Dat vermindert sterk de kans op bijwerkingen door bestraling. Deze apparaten zullen ook in Nederland de komende jaren worden geïnstalleerd.

Een ander voorbeeld is HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound). Hierbij worden radiogolven gebruikt (0,5 tot 10 MHz) die diep in het weefsel doordringen en waarmee nauwkeurig en niet invasief tumoren kunnen worden verwijderd.

Degelijke groei

En dit is dan nog maar een heel kleine greep uit de nieuwste generatie medische apparatuur. En met deze generatie stopt het niet. De verbeteringen gaan door. Dat is uiteraard in de eerste plaats goed nieuws voor patiënten. En voor overheden en verzekeraars die de zorg betaalbaar willen houden.

Maar ook beleggers kunnen meeliften op de groei van deze bijzondere markt: 5,6% jaarlijks tot 2023, volgens onderzoeksbureau Visiongain.

Het is best lastig natuurlijk, om deze bijzondere sector in kaart te brengen. Wat zijn nu mondiaal gezien de toonaangevende producenten van medische apparatuur? Het kan ook gemakkelijker.

Via onze Trend Medische Apparaten belegt u in een selectie van negentien aandelen uit onder meer de Verenigde Staten (onder meer Varian Medical Systems), Japan en Zwitserland. De afgelopen twaalf maanden was het rendement van deze trend +25%.*

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement is berekend van 26 augustus 2015 tot en met 26 augustus 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links