Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Nieuwe versnelling zonne-energie

Trend Invest: Nieuwe versnelling zonne-energie
Zonne-energie
-51,10% *

Zonne-energie is een trend die zich al jaren krachtig ontwikkelt. Het lijkt erop dat er weer een nieuwe versnelling in de ontwikkelingen rond zonne-energie gaande is. Dit komt omdat door voortdurende innovaties de kostprijs van zonne-energie voortdurend daalt en op steeds meer plekken een heel interessant alternatief wordt.

Waardoor voor steeds meer landen Grid Parity dichterbij komt. Dit heeft het Amerikaanse strategiekantoor McKinsey in het rapport The disruptive potential of solar power onderzocht. Grid Parity houdt in dat de productiekosten van elektriciteit die is opgewekt met zonne-energie gelijk of lager is dan de kosten van elektriciteit die met fossiele brandstoffen is opgewekt.

Bedreiging voor energiebedrijven

Het meest recente rapport over zonne-energie stelt zelfs dat deze energievorm nu al een regelrechte bedreiging is voor de reguliere energie nutsbedrijven. Het vermaarde internationale onderzoeksbureau RolandBerger stelt in het rapport dat zonne-energie net zo bedreigend is voor de reguliere energiebedrijven als de schaliegasrevolutie in de VS is voor de bekende aardoliebedrijven.

Steeds meer particulieren, mkb-bedrijven, grote ondernemingen en investeerders in Europa installeren massaal zonnepanelen. Die ook steeds goedkoper en efficiënter worden. En in toenemende mate verbruiken ze die energie niet uitsluitend zelf, maar bieden ze het ook aan op het elektriciteitsnet. De reguliere energiebedrijven moeten daarom, aldus Roland Berger, rekening houden met steeds meer concurrentie op de energiemarkt.

Saudi-Arabië

Opvallend is ook dat de grootste olieproducent ter wereld, Saudi-Arabië, fors gaat inzetten op zonne-energie. De beleidsbepalers van het land kijken vooruit. Omdat ze inzien dat zonne-energie de toekomst heeft en omdat ze nog tot in lengte van jaren leidend willen blijven op het gebied van energie. Ook ’s werelds meest bewonderde ondernemingen als Microsoft, Apple en Cisco investeren steeds meer geld om hun datacenters op zonne-energie te laten draaien. Dat is goed voor het imago, maar ook voor de kostenefficiency.

In één keer breed belegd

In welke aandelen moet je echter beleggen, wil je ervan verzekerd zijn dat je als belegger de komende jaren kunt profiteren van de groei van zonne-energie? Het Duitse SMA Solar Technology, het Amerikaanse SunEdison of het eveneens Amerikaanse Advanced Energy Industries? Een welbekend dilemma.

Want het zure kan zijn dat je als belegger een bepaalde trend of ontwikkeling goed inschat maar in het verkeerde aandeel zit. Immers, het allermoeilijkste bij beleggen is vaak het selecteren van de aandelen. Beter is dan om breed te spreiden. En dat kan bij Trend Invest.

Want met één druk op de knop beleg je via Trend Invest heel eenvoudig in negentien toonaangevende, internationale zonne-energie-aandelen. Het voordeel van deze aanpak bleek maar weer eens in de afgelopen maanden. De matige performance van enkele aandelen werd ruimschoots gecompenseerd door de aandelen die wel een sterke performance lieten zien. Daarmee wordt beleggen een stuk makkelijker en een stuk leuker.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

 

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op onze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

 


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links