Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Biotech blijft groeien

Beleggingstrend: biotech
prijsvechters
-9,40% *

Er is een overname- en investeringsgolf gaande binnen de biotechsector. Dit komt mede door de mondiale opwinding die er is over de bijzondere ontwikkelingen die zich opdit moment binnen de sector voordoen.

Zo belooft immunotherapie een veel effectievere bestrijding van kanker en andere ziektes mogelijk te maken. De grote farmaconcerns hebben afgelopen maanden allemaal overnames gedaan of zijn nieuwe samenwerkingsverbanden met biotechbedrijven aangegaan om hun positie in immunotherapie te versterken.

Biotech wordt gezien als één van de meest krachtige trends van dit moment. Omdat biotech levens verandert, verbetert! Immers, de uitvindingen en doorbraken bij biotechbedrijven zijn werkelijk van gigantisch belang voor ons allemaal.

Zeker nu de bevolking groeit, de vergrijzing en verstedelijking toenemen, het klimaat verandert en de fossiele brandstoffen opraken. Want bij biotech gaat het zeker niet alleen om medische innovaties en doorbraken.

Meer dan een decennium groei

Biotechnologie houdt zich ook bezig met de verbetering van voeding en gewassen en met de ontwikkeling van vitamines en biobrandstoffen. De kansen liggen voor het oprapen.

Biotechondernemingen maken dus producten waar veel behoefte aan is. Dat leidde al jarenlang tot een enorme groei in de mondiale omzet voor deze sector. Van 22,7 miljard dollar in 2000 naar 270,5 miljard dollar in 2013.

De groei van de afgelopen jaren binnen de biotechsector – die in 2014 en dit jaar verder aan kracht won – vertaalde zich ook in stijgende koersen voor de biotechaandelen. 

Een plus van 241%

De MSCI World Biotechnology Index steeg van eind december 2011 tot en met eind december 2014 241%! Fors natuurlijk.

Interessante biotechondernemingen zijn bijvoorbeeld het Amerikaanse Biogen Idec, dat onder meer medicijnen ter bestrijding van reuma en MS ontwikkelt. En het Amerikaanse Regeneron Pharmaceuticals, dat zich onder meer richt op medicijnen ter bestrijding van kanker en oogziekten.

Maar ook het Australische CSL, dat vaccins en pijnstillers ontwikkelt, is een belangrijke biotechonderneming.

Explosieve groei

Ook voor de komende jaren wordt een explosieve groei verwacht voor de biotechmarkt. In 2020 zou die al een omvang van 608 miljard dollar moeten hebben, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research. Dat is meer dan een verdubbeling vanaf het huidige niveau.

Alle voortekenen wijzen er dus op dat de biotechsector krachtig zal blijven groeien en zeker de aandacht van beleggers zal blijven krijgen.

Beleggen in biotech

Beleggen in biotech kan onder meer via Trend Invest. Zij hebben een breed gespreide set van aandelen, de Trend Biotech, samengesteld. Waarmee in één klap in 28 toonaangevende biotechaandelen wordt belegd. Instappen in deze Trend kan al vanaf 2500 euro.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links