Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Online shopping: record-na-record

Explosieve groei online shopping
Online shopping

Online shopping is een trend die zich volgens veel analisten steeds krachtiger zal ontwikkelen. In toenemende mate kopen consumenten online. En die ontwikkeling beperkt zich niet tot Nederland en Europa.

Er zijn vorig jaar weer talrijke records gebroken als het om online shopping gaat. Ook in de Verenigde Staten en China. En de voorspellingen zijn dat de groei van online shopping alleen maar zal toenemen.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester kwam recent met een rapport waarin de groei van online shopping in China onder de loep wordt genomen. Door het toenemende gebruik van smartphones en tablets, die een constante mogelijkheid bieden om online te shoppen, zal de markt in China gigantisch groeien.

Forrester verwacht dat die markt in 2019 een omvang zal hebben van 1000 miljard dollar (in 2014 was dat circa 290 miljard dollar)!

Explosieve groei

Forrester publiceerde recent ook een uitgebreid rapport over de omzet van e-commerce in de Verenigde Staten en Europa. Daaruit komt naar voren dat de absolute en procentuele groei, net als in Azië, de afgelopen jaren sterk doorzette.

In de Verenigde Staten kopen nog niet zo heel veel mensen online. Vorig jaar 8% van de consumenten, dit jaar naar verwachting 9 tot 11%. Daar is dus nog veel ruimte voor verdere groei.

In 2018 zal volgens Forrester de Amerikaanse online markt (nu jaarlijks circa 296 miljard dollar) met 40% zijn gegroeid. Maar de groei in China zal volgens Forrester dus nog explosiever zijn en dit land zal de Verenigde Staten snel gaan inhalen als belangrijkste online markt.

Volgens het internationale onderzoeksbureau Econsultancy groeien de Europese online verkopen tot eind 2016 met 40,4%, tot een bedrag van rond de 249,3 miljard euro.

Slimme investeerders

Het valt op dat echt slimme investeerders hun weg naar online shopping al hebben gevonden. Dan gaat het onder meer om een bedrijf als Google, personen als Bill Gates, Richard Branson en Jeff Bezoz (oprichter van Amazon), investeringsbanken Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley.

En verder Kleiner Perkins Caufield & Byers, de beroemde investeringsfirma uit Silicon Valley. Zij verdienden onder meer miljarden dollars met een vroegtijdige investering in Google.

Beleggen in online shopping

U kunt natuurlijk op zoek gaan naar aandelen van online bedrijven, om zo te profiteren van een verdere groei. Aandelen die dan wellicht in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld:

  • de Indiase online reisorganisatie MakeMyTrip
  • het grootse Japanse online shopping-platform Rakuten.
  • de Chinese online shopping-gigant Alibaba

Maar het is wellicht veel verstandiger om direct breed te spreiden. Dat kan onder meer via Trend Invest. Trend Invest heeft een selectie van aandelen, de Trend online shopping, samengesteld. Hiermee belegt u in één klap in dertig toonaangevende e-commerce-aandelen.

Makkelijk en doelmatig!

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links