Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

De kampioenen van het dividend

Eenvoudig beleggen in de beste dividendaandelen
Dividend Aristocrats

Aristocrats zijn beursgenoteerde ondernemingen die over een langere periode een stabiel dividend betalen. Het gaat dan om perioden van vijftien jaar (of langer) van steeds gelijkblijvend of hoger dividend dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Jaar na jaar.

Zo’n streng selectiecriterium betekent dat Aristocrats, zoals ze in de Verenigde Staten bijna liefkozend worden genoemd, ook echt de kampioenen van de dividendaandelen zijn.

Bedrijven die gedurende vele jaren hun dividend minstens gelijk houden of verhogen, hebben bovendien ook nog op een andere wijze een streepje voor. Zij bewijzen immers dat ze ook onder moeilijke economische omstandigheden geld kunnen verdienen (en uitkeren aan hun aandeelhouders).

Dat komt mede omdat ze nogal eens in defensieve en dus minder conjunctuurgevoelige sectoren – zoals consumentenproducten en gezondheidszorg – actief zijn. Bovendien genereren dergelijke ondernemingen vaak enorme cashstromen.

Hierdoor zijn ze prima in staat om steeds een goed dividend aan de aandeelhouders te betalen.

Minder volatiel

Bijkomend voordeel is dat dergelijke aandelen doorgaans minder volatiel zijn dan het gemiddelde van de markt. Dit is verklaarbaar: beleggers hebben vaak voor deze aandelen gekozen vanwege de gestage dividenduitkeringen. En zijn daarom minder snel geneigd ze van de hand te doen als de beurs wat tegen zit.

Beleggen in Aristocrats

Aristocrats zijn al met al behoorlijk zeldzaam. In Nederland bijvoorbeeld kwalificeren alleen Royal Dutch Shell en Unilever zich als Aristocrats. Ook mondiaal is het een beperkte groep. De meeste vinden we in de Verenigde Staten - met zijn rijke dividendcultuur - en in Groot-Brittannië.

Sommige Aristocrats, zoals Royal Dutch Shell en Coca-Cola, behoren tot ’s werelds bekendste bedrijven. Maar ondernemingen als het Britse William Morrison Supermarkets (onderneming die bestaat uit een keten van supermarkten en benzinestations in Groot-Brittannië) en de Amerikaanse verzekeraar MetLife zullen vermoedelijk bij veel minder beleggers een belletje doen rinkelen.

Toonaangevende Aristocrats

Bij Trend Invest is het mogelijk met één druk op de knop breed gespreid te beleggen in een set van 24 toonaangevende Aristocrats:

  • 12 uit de Verenigde Staten
  • 12 uit Europa

Eenvoudig en transparant.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Maar u kunt natuurlijk ook bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links