Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleggingskans: Zonne-energie

Zonne-energie is de oplossing voor de stijgende energiebehoefte
Zonne-energie
-49,60% *

Tegen 2030 zullen circa 1,4 miljard meer mensen de aarde bewonen dan nu. Dat betekent onder meer een stijging van de energiebehoefte de komende decennia van 40%, waarvan het overgrote deel uit de opkomende markten zal komen.

Als we mondiale afspraken over de beperking van CO2-uitstoot serieus willen nemen, is het onontkoombaar dat we naar duurzame energiebronnen overschakelen. Gelukkig groeit de mondiale energieopbrengst van zonnecellen exponentieel. En de razendsnelle ontwikkelingen in de zonne-energiesector zijn noodzakelijk als we duurzame doelstellingen serieus nemen.

De mondiale ontwikkelingen zijn namelijk duidelijk in het voordeel van zonne-energie. Ten eerste vermindert het aandeel opgewekte kernenergie, vanwege het catastroferisico. Daar komt ook nog bij dat als we naar duurzame energie kijken zonne-energie een groot voordeel biedt boven bijvoorbeeld windenergie.

Bij windenergie is altijd sprake van bewegende onderdelen voor het opwekken en overbrengen van de energie. En die zijn nu eenmaal vatbaar voor slijtage en mankementen. Bij zonne-energie is er geen sprake van bewegende onderdelen.

Grid Parity

In het rapport The disruptive potential of solar power heeft het Amerikaanse strategiekantoor McKinsey het potentieel van zonne-energie onderzocht. Daaruit komt naar voren dat zonne-energie door voortdurende innovatie qua kosten steeds beter kan concurreren met conventionele energiebronnen.

In sommige landen, mede afhankelijk ook van het aantal zonne-uren, heeft zonne-energie op dit moment al Grid Parity bereikt. Dat houdt in dat de productiekosten zonder subsidies of overheidssteun gelijk of lager zijn dan de kosten om elektriciteit die via kolen of gas is opgewekt via het net bij consumenten te brengen.

Concurrerend

In diverse staten van Amerika en in landen als China, Frankrijk en Zuid-Afrika concurreert zonne-energie nu al met andere energiebronnen! En in 2020 zal volgens McKinsey in veel meer landen zonne-energie goedkoper zijn dan energie die is opgewekt in kolen- en gascentrales.

Dat betekent dat de groei van zonne-energie alleen nog maar zal versnellen.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA), dat regeringen adviseert over energievraagstukken, denkt dat in 2050 zonne-energie een belangrijker energiebron zal zijn als het gaat om elektriciteitsopwekking dan fossiele energie, windenergie en kernenergie.

Koerswinst van 135%

Aandelen die van de krachtige trend zonne-energie kunnen profiteren, zijn vooral te vinden op de beurzen in de Verenigde Staten en China.

Hanergy Thin Film Power, een Chinese fabrikant van apparatuur voor de productie van zonnecellen, springt er qua koersontwikkeling uit. Met een plus van bijna 135% over het laatste jaar.

Maar ook het Amerikaanse Enphase Energy (Amerikaanse producent van inverters voor installaties voor zonne-energie) en het Amerikaanse SunEdison (producent van zonnecellen en beheerder van zonne-energiecentrales) boekten tientallen procenten koerswinst het afgelopen jaar.

Zonne-energie is wel een trend waarin bij voorkeur breed gespreid wordt belegd. En dat kan bij ons. De Trend Zonne-energie bestaat uit een selectie van de twintig grote aandelen uit de sector Zonne-energie.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links