Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Oliestieren aan zet

Brentolie biedt kansen voor actieve beleggers

Brentolie staat de laatste maanden volop in de belangstelling. Niet verwonderlijk, de koers zwiept flink heen en weer, wat kansen biedt voor actieve beleggers. Thans indiceert mijn marktlens dat de stieren aan de vooravond staan van een nieuwe upswing.

Ik zal het technische landschap voor u duiden en aangeven waarom de dagchart een aantrekkelijke koopkans herbergt.

Vervolg uptrend

De volatiliteit op het speelveld is groot, regelmatig worden significante up- en downswings afgeleverd. Onlangs hebben de bulls met een mooie serie witte candles de koers omhoog gestuwd tot aan de weerstand op 51,24. Vanaf dit niveau volgde een milde correctiebeweging, maar thans ziet het er naar uit dat de weg omhoog kan worden hervat.

Er is namelijk een hogere bodem gevormd boven de gemiddelde lijn op 48,48, waardoor de uptrendfase is bevestigd. De candle kleurt hierbij wit, de RSI krult ruim boven de 50-lijn omhoog, alleen de swingteller springt nog niet in een plusstand. Als dit vandaag wel het geval is, staan alle indicatoren op groen voor een opmars richting 51,24.

Wordt vervolgens deze barrière doorbroken, dan wint de korte uptrend verder aan kracht en komt er ruimte vrij richting 52,86. Vanaf de huidige koers biedt de propositie bovendien een gunstige risk-reward ratio. Het neerwaarts potentieel is immers beperkt tot aan de steun op 48,48, terwijl het opwaarts potentieel circa 3 keer zo groot is.      

Tweetrapsstrategie

De bulls zijn aan zet, een vervolg van de uptrend is thans aannemelijk. U kunt hierop inspelen middels een tweetrapsstrategie. Thans met beperkte posities de verwachte opmars richting 51,24 meespelen, om bij een doorbraak van de rode streep de posities verder uit te breiden.

Op deze manier speelt u uitstekend in op de kantelpunten op de grafiek. Onder 48,48 vervalt het positieve scenario, het is dan raadzaam om uitstaande koopposities te neutraliseren. Succes!

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links