Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Aantrekkelijke koopkans Aegon

TA: Aantrekkelijke koopkans Aegon

In de afgelopen dagen heeft het Damrak een stapje terug gedaan, zo ook het aandeel Aegon. De correctie was echter mild, de bulls bodemen hoog in het veld en geven thans te kennen een nieuwe daily upswing te willen starten.

Ik zal het technische landschap voor u duiden en aangeven waarom de grafiek een aantrekkelijke koopkans herbergt voor korte termijn spelers. Kijkt u met mij mee.  

Vervolg uptrend

Lange tijd was er sprake van een dalende trendfase bij het aandeel Aegon op de daggrafiek. Recent is echter een trendomkeer bewerkstelligd, de bulls zijn een proces van hogere bodems en hogere toppen gestart. Thans ziet het er naar uit dat een bodem is gevormd ter hoogte van het 38,2% Fibo-niveau, een sterk bullish signaal.

Gisteren werd namelijk een Bullish Engulfing patroon gevormd (de witte candle omarmt de voorliggende zwarte candle) en vandaag is opnieuw een witte candle in de maak. De hogere bodem en steun op 5,06 wordt zodoende bevestigd.

De swingteller springt bij deze voortgang op +1, waardoor mijn korte termijn Dashboard een nieuwe UP-status afgeeft. Een vervolg van de uptrend richting de weerstand op 5,41 is thans aannemelijk, daarboven komt zelfs 5,64 in beeld.

Vanaf de huidige koers (5,14) biedt dit een aantrekkelijke risk-reward ratio van bijna 1:4. Positieve vooruitzichten dus voor Aegon, voorwaarde is wel dat de koers boven de steunstreep op 5,06 blijft bewegen. 

Stier aan zet

Mijn marktlens indiceert dat een vervolg van de uptrend richting de rode streep op 5,41 aannemelijk is. Korte termijn trendvolgers kunnen dan ook overwegen om aan de koopkant in actie te komen.

Als dit weerstandniveau vervolgens wordt geslecht  zijn extra posities gerechtvaardigd, er komt dan immers ruimte vrij richting 5,64. Zolang de koers boven de 5,06 steunstreep noteert, is het geschetste positieve scenario valide. 

 

Aegon
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Meer Beleggingsideeën
van PNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links