Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Steun voor ASML

TA: Steun voor ASML

De beren hebben de afgelopen dagen hard toegeslagen op het Damrak, op menig dagchart is de schade fors. Bij het aandeel ASML is de schade relatief beperkt gebleven, de trading range is nog immer intact.

Thans indiceert mijn marktlens dat steunvorming in de maak is en dat de stieren zich opmaken voor een herstel richting de bovenkant van de bandbreedte.

Berenstempels

Het aandeel ASML kent een grillig koersverloop, maar per saldo gebeurt er vrij weinig. Er is namelijk al wekenlang sprake van een trading range met aan de onderkant ruim 70,00 als steungrens en aan de bovenkant krap 85,00 als weerstandzone.

In de afgelopen dagen waren de beren aan zet, met een volledige downswing hebben zij de koers teruggedrukt richting de steunstreep op 70,91. Vandaag wordt de downswing afgerond boven de groene lijn, hetgeen bodemvorming aanwakkert.

De bandbreedte lijkt zodoende intact te blijven, een beweging richting de bovenkant van de range is thans aannemelijk. Minpuntje is wel dat bodemvorming nog niet wordt bevestigd met een witte candle.

Vanaf de huidige koers ligt de risk-rewardratio er zeer aanlokkelijk bij, het opwaarts potentieel is ongeveer 10x zo groot als het neerwaarts risico. Al met al een aantrekkelijke propositie, voorwaarde is wel dat de koers boven 70,00 blijft bewegen.

Wacht op wit

ASML lijkt steun te vinden bij de groene streep, hetgeen kansen biedt voor kortetermijnswingtraders. Zij kunnen overwegen om koopposities in te nemen als bodemvorming wordt bevestigd met een witte candle boven de groene streep.

De indicatoren ondersteunen het geschetste scenario overigens niet, door de stevige berentikken gaan die vooralsnog niet om. Succes!

Grafiek ASML
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links