Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Reboundscenario Delta Lloyd

Delta Lloyd kan naar 11,70 euro.

Het aandeel Delta Lloyd is de afgelopen weken hard afgestraft, het fonds verloor in slechts een paar weken tijd zo’n 40%. Mijn marktlens indiceert momenteel dat de recente daling overdreven is en de komende dagen een flinke herstelbeweging in het verschiet ligt.

Ik presenteer dan ook een climax-scenario voor de offensieve belegger en zal daarbij aangeven waarom ook de risk-reward ratio er aantrekkelijk bij ligt.

Tijd voor herstel

Vanaf de top op 16,63 hebben de beren flink huisgehouden. Met lange zwarte candles is de koers rap naar beneden gedrukt. Na de -9 swing werd de koers nog wat verder onderuit gehaald, pas op 8,70 slaagden de stieren er in een bodem te vormen.

Door de recente beweging is de afstand tot de gemiddeldelijn historisch groot geworden, hetgeen een flinke reactiebeweging uitlokt. Met het overdreven sentiment onder in het veld kan een climax-scenario worden afgegeven, een felle opwaartse beweging teneinde de spanning onder in het veld te verkleinen.

De RSI krult al enkele dagen omhoog en vandaag is een duidelijke witte candle in de maak met de swingteller op +1. Zolang de koers boven de steunlijn op 8,70 noteert, is het climax-scenario valide en kan de koers aantrekken richting 11,70, de eerste Fibo-weerstand in het veld.

Vanaf de huidige koers (9,15) biedt de propositie een aantrekkelijke risk-reward ratio van ruim 1:5, naar beneden is er slechts een risico van 0,45, terwijl het potentieel 2,55 bedraagt. Het reboundscenario is valide zolang de koers boven de groene streep blijft bewegen.

Onder 8,70 vervalt het scenario, de beren zullen dan terugkeren en de spanning onder in het veld opnieuw opvoeren.

Offensieve koopkans

Mijn marktlens indiceert dat Delta Lloyd rijp is voor een flinke herstelbeweging. Met steun op 8,70 overwegen offensieve beleggers aan de koopkant in actie te komen om de verwachte rebound richting 11,70 mee te spelen. Het geschetste positieve scenario is valide zolang de koers boven 8,70 noteert.

Delta Lloyd
Kortetermijngrafiek DAX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links