Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Steunscenario Heineken

Bodemvorming Heineken

Over een breed front werden Europese aandelen de afgelopen dagen van de hand gedaan. Voor diverse fondsen dienen zich nu offensieve koopkansen aan. Tijdens mijn wekelijkse lunchwebinar presenteerde ik Heineken als een van de koopkandidaten.

Ik werp een blik op de daggrafiek en geef aan aan welke voorwaarden moet worden voldaan om aan de koopkant in actie te komen.

Neerwaartse druk droogt op

Heineken heeft het de eerste maanden van 2015 uitstekend gedaan. Vanaf het moment dat de gemiddeldelijn opwaarts is gekruist in januari, is een sterke uptrend gestart. Er is een solide patroon van hogere bodems en toppen waarneembaar, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de stijgende gemiddeldelijn.

Onlangs reikten de spelers tot een top op 76,14, waarna een correctiebeweging van start ging. Met enkele forse zwarte candles is de koers flink onderuit gehaald en zijn de spelers gezakt tot aan de steun op 69,56. Bij dit steunniveau droogt de neerwaartse druk flink op.

Vandaag is namelijk een witte candle in de maak waarvan de body boven de groene steunlijn ligt. De RSI probeert de dynamische oversoldlijn opwaarts te kruisen, hetgeen eveneens bodemvorming en herstel aanwakkert.

Beperkt potentieel omhoog

 

De steun lijkt zodoende voor de tweede keer te fungeren als springplank voor de kopende partijen.

Vandaag wordt de eerste aanzet gegeven voor bodemvorming, maar meer bevestiging is wel gewenst. Als maandag opnieuw een witte candle wordt geproduceerd en de RSI terugkeert uit oversoldgebied, kan weer een aanval worden gedaan op de rode streep op ruim 76,00.

Het opwaarts potentieel is vooralsnog beperkt tot aan dit weerstandniveau, het is waarschijnlijk dat de uptrend over gaat in een tradingrange (een zijwaartse koersverloop, met aan de onderkant ruim 69,00 en 76,00 aan de bovenkant). Het offensieve steunscenario is valide zolang de groene steunlijn intact blijft.

Kleine koopposities

De spelers proberen een bodem te bewerkstelligen boven de oude steun op 69,56. Offensieve beleggers kunnen anticiperen op bodemvorming door thans kleine koopposities in te nemen.

Als maandag opnieuw een witte candle wordt gevormd en de RSI een up-cross met de oversoldlijn maakt, is er meer bevestiging van bodemvorming en zijn extra koopposities gerechtvaardigd. Een aantrekkelijke propositie voor de actieve belegger!

Daggrafiek Heineken
Daggrafiek Heineken
Klik op de grafiek voor een grote versie


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links