Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Spannend steunscenario ASML

Technische analyse: ASML koerst richting 102

Het aandeel ASML staat te boek als een van de sterkst trenderende fondsen op het Damrak. Al geruime tijd zijn de bulls heer en meester op dit speelveld. Na een forse berentik drie weken terug, zijn de bulls thans voldoende hersteld om de uptrend nieuw leven in te blazen.

Voor offensief ingestelde beleggers een uitgelezen kans.

Bodemstampers actief

De witte candle die vorige week op de weekly chart is toegevoegd, geeft aan dat bodemstampers actief zijn op de plek waar je dat ook mag verwachten. De witte kaars wordt geplaatst fractioneel boven de eerste Fibonacci-steungrens op afgerond 90,00.

Een hoge retracementsteun indiceert een sterke positieve ondertoon, dat weten de TA-kenners. De witte candle staat er ook nog eens als bullish engulfing-patroon, ofwel als positief omarmingspatroon. Tel hierbij op de opwaarts krullende RSI boven de 50-lijn en er is een positieve cocktail van technische ingrediënten.

Slechts de swingteller staat nog niet in een positieve stand. De kantelpunten op afgerond 90,00 onder in het veld en 102,40 boven in het veld leveren een aantrekkelijke risico-rewardverhouding op bij een huidige koers van 94+, hetgeen voor actieve swingtraders een bijkomend voordeel is.

Vervolg uptrend

Goed, voldoende indicaties om een steunscenario te definiëren dat als volgt luidt. Zolang de koers boven 90,00 noteert, is een koersstijging naar de rode streep op ruim 102,00 het meest waarschijnlijke scenario.

Actieve beleggers weten hoe zij hier invulling aan mogen geven.

Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links