Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Koopkans voor Aegon

Aegon kan omhoog tot 7,66 tot 7,70 euro

Het aandeel Aegon bevindt zich in een ijzersterke uptrend op de daggrafiek. Vanaf de top op 7,70 ging onlangs een correctiebeweging van start, maar thans staan alle indicatoren van mijn marktlens weer op groen. Een opmars richting 7,70 en hoger is dan ook waarschijnlijk.

Mooie upswings

Waarom herbergt de chart koopkansen?

Vanaf het moment dat de gemiddeldelijn op 6,20 opwaarts werd gekruist medio januari, is er sprake van een ijzersterke uptrend. Met diverse mooie upswings wonnen de kopende partijen rap terrein en zijn zij opgestoomd tot een top op 7,70.

Wat volgde was een milde correctiebeweging, waarbij de koers terugzakte richting het 50% Fibo-niveau op 7,18. Voor de stieren was dit het moment om weer ten tonele te verschijnen. Zij zorgen weer voor witte candles en ook is de RSI keurig opgeveerd vanaf de 50-lijn, hetgeen een sterk bullish teken is.

Aangezien de swingteller vandaag op +1 springt, zal mijn dashboard een up-signaal afgeven. Een vervolg van de uptrend richting de weerstandzone bij 7,66 tot 7,70 is dan ook waarschijnlijk. Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, is er alle ruimte voor de stieren om verder op te stomen.

Het positieve scenario is valide zolang de koers boven de groene lijn op 7,18 noteert.

Vervolg uptrend

Nu de correctie is afgerond en alle indicatoren van mijn marktlens weer op groen staan, kunnen kortetermijnspelers overwegen aan de koopkant in actie te komen. Als binnenkort de rode strepen op respectievelijk 7,66 en 7,70 worden geslecht, zijn additionele koopposities gerechtvaardigd.

Zolang de koers boven de steunlijn op 7,18 beweegt, blijven de vooruitzichten voor Aegon positief.

Daggrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links