Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Herstelscenario ArcelorMittal

Technische analyse: ArcelorMittal kan herstellen tot 10,50

Het aandeel ArcelorMittal heeft in 2014 slecht gepresteerd en ook in 2015 is er nog weinig eer te behalen. Toch indiceert mijn marktlens dat de koers dermate hard is afgestraft dat een significante herstelbeweging waarschijnlijk is. Een herstel richting 10,00 à 10,50 is in de komende weken goed mogelijk.

Ik zal voor u het technisch landschap schetsen en aangeven waarom de grafiek er voor offensieve spelers aantrekkelijk bij ligt.

Stevige downtrend

Dat de verkopende partijen de boventoon voeren, moge duidelijk zijn. Zo is er sprake van koersvorming onder een dalende gemiddeldelijn en noteert de RSI al lange tijd onder de 50-lijn. Onlangs is een -9 swing afgerond en is de koers teruggezakt tot onder in het dalingskanaal.

Deze week is vooralsnog een mooie witte candle ter hoogte van de trendkanaallijn in de maak. De RSI maakt bovendien een up-cross met de dynamische OS-lijn, hetgeen bodemvorming aanwakkert.

Een herstel in de komende weken naar de bovenkant van het trendkanaal op 10,50 is dan ook een aannemelijk scenario. Dit doet echter niets af aan het feit dat de koers zich in een downtrend bevindt. Pas bij een uitbraak uit het trendkanaal boven 11,00 zal er weer een uptrend starten.

Hoe het ook zij, zolang de koers boven de trendkanaallijn beweegt, is het herstelscenario valide.

Spannend landschap

Het technische landschap ziet er spannend, maar aantrekkelijk uit. Met steun ter hoogte van de trendkanaallijn is een herstel richting 10,50 aannemelijk, hetgeen een aantrekkelijke risk reward-verhouding biedt.

  • Offensieve spelers en countertrendbeleggers die willen profiteren van de verwachte herstelbeweging kunnen thans in actie komen en hun posities uitbreiden als komende week opnieuw een witte candle wordt gevormd.
  • Trendvolgende beleggers handelen niet tegen de trend in; zij houden het kruit droog en bekijken de verrichtingen van de bulls vanaf de zijlijn.

grafiek Eurostoxx600
Klik op de grafiek voor een grote versie

 


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links